Carantinarea Capitalei nu este o soluţie, dar este nevoie să se ia restricţii suplimentare, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

“Pentru Bucureşti este nevoie să se ia restricţii suplimentare”, a spus şeful statului adăugând că trebuie eliminate aglomerările.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri, alături de premierul Florin Cîţu şi mai mulţi membri ai Guvernului, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, care are loc la Dăbuleni în judeţul Dolj.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că este îngrijorat de cel de-al treilea val al pandemiei şi doar respectarea restricţior şi accelerarea campaniei de vaccinare pot limita răspândirea virusului. În Bucureşti, preşedintele crede că trebuie restricţii suplimentare.

”Trebuie să fiu foarte sincer, acest val trei nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val trei este nevoie de respectarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare. (…) Sunt foarte îngrijorat, situaţia este extrem de serioasă. Fac apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se înscrie pentru vaccinare”, a declarat preşedintele.

Cîțu: Nu se discută despre carantinarea Bucureștiului

Premierul Florin Cîţu declara marţi că, în prezent, nu se discută despre carantinarea municipiului Bucureşti, după ce rata de infectare a trecut de 6 la mia de locuitori, subliniind că nici şcolile nu se vor închide.

“Le spun bucureştenilor să ignore scenariile şi să aştepte deciziile. Această cifră (rata de infectare – n.r.) reprezintă una dintre informaţiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm despre carantinarea sau nu a unei localităţi. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. De fiecare dată avem alte informaţii pe care le luăm în calcul. (…) Când vom lua decizia vă voi anunţa. În acest moment nu vorbim de carantinare. (…) Carantina totală nu este o opţiune”, a precizat premierul.

De asemenea, el a spus că nu se ia în calcul o carantinare pe sectoare în Capitală şi nici închiderea şcolilor.

Ministrul Sănătății anunță restricții suplimentare

De asemenea, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, declara tot ieri că nu se discută despre carantinarea Capitalei în acest moment. Acesta a reiterat că “nicio măsură nu poate fi exclusă niciodată, atâta timp cât este vorba despre sănătate oamenilor”.

“Dar nu vorbim de carantinarea în zilele imediat următoare. (…) Nu vorbim despre carantinare în acest moment”, a precizat Vlad Voiculescu.

Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii a spus că va exista un set de măsuri, care “ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare”, ce vor fi anunţate, cel mai probabil, în cursul zilei de marţi.

În ceea ce privește sărbătorile Pascale, Vlad Voiculescu a spus că dorinţa fiecărui membru al Guvernului este ca oamenii să aibă sărbători “aşa cum se cuvine”.

“Dorinţa acestui guvern, împărtăşită de fiecare membru al Guvernului, este ca de Paşte oamenii să aibă sărbători aşa cum se cuvine. Cum se cuvine înseamnă să fie pe cât se poate în afara pericolului sau să fie un pericol cât mai gestionabil, pe de o parte. Pe de altă parte, este important pentru fiecare dintre noi să ne întâlnim cu cei dragi, să ciocnim un ou de Paşte şi aşa mai departe. Sperăm să putem face lucrul acesta.”