Apare o nouă taxă în România. Klaus Iohannis a promulgat legea. Cine va plăti 100 de lei

Vești proaste pentru acești români. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul, conform anunțului făcut de Administrația Prezidențială. Șeful statului a promulgat legea care prevede taxarea cu suma de 100 lei a acţiunilor şi cererilor de despăgubiri civile pentru prejudicii materiale şi morale.

Mai exact, legea completează articolul 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2013, introducând taxa de 100 lei la acţiunile şi cererile având ca obiect despăgubiri civile pentru prejudiciile materiale şi morale decurgând din vătămări ale integrităţii fizice şi/sau psihice.

“Acţiunile şi cererile având ca obiect despăgubiri civile pentru prejudiciile materiale şi morale, decurgând din vătămări ale integrităţii fizice şi/sau psihice se taxează cu 100 lei”, prevede actul normativ.

Decretele semnate de președintele Klaus Iohannis

Pe lângă decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 7 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru (PL-x 473/17.08.2020), semnat de președintele Klaus Iohannis, șeful statului a mai semnat și decretele pentru legea privind trecerea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne în subordinea Guvernului și în coordonarea Secretariatului General al Guvernului, dar și legea privind desfășurarea pe perioada stării de alertă a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul unor instituții din sistemul justiției, precum și din cadrul Curții de Conturi.

Totodată, conform Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a mai semnat și decretul pentru modificarea legii privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, legea privind modificarea legii care se referă la datoria publică, dar și legea privind Codul de procedură fiscală și pentru prorogarea unor termene.

Au mai fost semnate decrete și în domeniu transportului, al sistemelor de instalații mobile de lansare de rachetă, dar și în domeniul securității rețelelor informatice, conform informării transmise de Administrația Prezidențială.