'Lumea dating-ului online este plină de informaţii false – un aspect care ar putea să creeze şi mai multe probleme celor care sunt în căutarea iubirii. Peste jumătate dintre respondenţi (57%) au recunoscut că au minţit atunci când foloseau platformele de dating online pentru a părea că arată mai bine în viaţa reală sau chiar pentru a încerca să îşi demaşte partenerii infideli', afirmă specialiştii. 

Cercetarea a arătat faptul că aproape jumătate dintre cei care folosesc aceste platforme (48%) o fac pentru amuzament, iar 13% dintre ei sunt în căutare de sex. 

'Răspândirea datelor false este o nemulţumire majoră pentru persoanele care utilizează serviciile de dating online, una din cinci persoane (19%) spunând că a renunţat la dating online din cauza pozelor false, iar una din zece renunţă din cauza aşteptărilor false (12%) şi a informaţiilor lipsite de onestitate privind implicarea într-o altă relaţie (11%). Interesant – şi ironic – este faptul că descoperirea unor informaţii false este un motiv şi mai mare de nemulţumire pentru escroci decât pentru utilizatorii oneşti', se arată în document. 

Conform Kaspersky Lab, dezamăgiţi de informaţiile false, oamenii din întreaga lume au renunţat să folosească serviciile de dating online şi din cauza ameninţărilor la adresa securităţii. 

'Unul din zece utilizatori spune că a avut de-a face cu infractori care au încercat să obţină informaţii personale sau financiare sau i-au fost trimise link-uri periculoase sau malware care infectează dispozitivele. Atunci când vine vorba despre confruntarea cu astfel de ameninţări, este mai probabil ca celor lipsiţi de onestitate în mediul online să le fie compromisă securitatea online – de exemplu, 16% dintre cei care furnizează informaţii false au avut dispozitivele infectate cu malware, spyware sau ransomware prin intermediul unei platforme de dating online, comparativ cu doar 5% dintre cei care nu furnizează informaţii false', menţionează sursa citată. 

AGERPRES