Juventus Torino l-a transferat definitiv pe Weston McKennie, fotbalist american în vârstă de 22 de ani, împrumutat în prezent de la clubul german Schalke 04.

Clubul italian a reușit să obțină împrumutul său în vara trecută, iar acum profită și de problemele financiare ale celor de la Schalke 04.

Juventus Torino l-a transferat definitiv pe Weston McKennie

Clubul Juventus Torino a anunţat, miercuri, că a activat opţiunea de transfer definitiv al lui Weston McKennie de la gruparea Schalke 04.

Suma de transfer este de 18,5 milioane de euro, bani pe care Juventus îi va plăti în trei ani.

Schalke 04 ar mai putea beneficia de 6,5 milioane de euro, în funcţie de performanţe.

McKennie are contract cu Juventus Torino până la 30 iunie 2025.

Weston Mckennie a ajuns liber de contract la juniorii lui Schalke în 2016, pe când avea doar 17 ani, el crescând în Statele Unite, la Dallas Academy.

În 2017 a fost deja promovat la prima echipă a grupării din Gelsenkilrchen și a devenit în timp un jucător de bază, atrăgând atenția marilor cluburi ale Europei.

În acest sezon, Mckennie a jucat 31 de meciuri în toate competițiile pentru echipa lui Pirlo, marcând de 5 ori și oferind 2 pase decisive.

Weston Mckennie face parte dintr-o generație de excepție a Statelor Unite, alături de alți jucători deja consacrați precum Christian Pulisic (Chelsea), Giovanni Reyna (Borussia Dortmund) sau Sergino Dest (Barcelona).

Buffon încă nu renunță

Portarul echipei Juventus Torino, Gianluigi Buffon, în vârstă de 43 de ani, a declarat, într-un interviu pentru The Guardian, că va mai juca până cel târziu în iunie 2023.

”În mintea mea există cu adevărat un semn de stop, o limită, şi anume iunie 2023. Aceasta este data maximă. Însă aş putea şi să îmi închei activitatea în patru luni”, a spus Buffon, potrivit news.ro.

Gianluigi Buffon are contract cu Juventus până la sfârşitul acestui sezon, însă e posibil să fie prelungit.