Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au dat sentinţa în dosarul campaniei electorale prezidenţiale din anul 2009. Oamenii legii au decis să-l achite pe jurnalistul Dan Andronic.

Curtea de Apel Bucureşti l-a declarat nevinovat pe Dan Andronic

Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţa. Jurnalistul Dan Andronic a fost achitat în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, şi-a aflat şi ea sentinţa. După aproape patru ani de cercetare judecătorească, Udrea a fost condamnată pentru mai multe capete de acuzare. A primit o condamnare de 5 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și 6 ani pentru spălare de bani. În total, a primit 8 ani, după contopirea pedepselor.

Elena Udrea era acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, iar Ioana Băsescu la delapidare de fonduri și instigare la spălare de bani.

Ioana Băsescu, 5 ani de închisoare

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a primit 5 ani de închisoare cu executare pentru trei fapte de corupție (o faptă de instigare la delapidare și două fapte de instigare la spălare de bani).

Curtea de Apel București l-a condamnat, marți, şi pe fostul șef al CJ Tulcea, actual vicepreședinte, Victor Tarhon, la 4 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost judecat alături de fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea și fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana, privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către toate părțile din dosar, caz în care procesul va ajunge la instanța supremă.

Procurorii susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, apoi, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.