La munte, nici în săptămâna acesta n-a nins prea mult, iar mercurul din termometre se lasă  greu convins să treacă pe minus. Ultimele două zile au adus însă câţiva fulgi şi câteva grade minus, astfel că, într-o mică măsură, oferta de pârtii de ski practicabile s-a mai diversificat.

Pe Valea Proahovei, în Sinaia şi în Buşteni sunt pârtiile în cea mai bună stare, iar, dacă standardele skiorilor nu sunt foarte ridicate, putem spune că se poate skia  în toate staţiunile.

În Vatra Dornei şi în Arieşeni este puţină zăpadă şi se skiază numai pe mici porţiuni, iar în Maramureş pârtiile sunt funcţionale, dar zăpada nu este grozavă.

Sinaia şi Buşteni au cele mai bune pârtii

În Sinaia, pârtiile din Valea Dorului, situate la 2.000 de metri (Subtelescaun 1 şi 2) sunt practicabile, iar reprezentanţii Primăriei susţin că aici sunt cele mai bune condiţii de ski de pe Valea Prahovei şi se aşteaptă ca în următoarele două zile să fie plin de turişti. Pârtia Carp şi Drumul de Vară sunt în continuare impracticabile. 

Cam aceeaşi părere, foarte bună, au şi cei din Buşteni despre pârtia Kalinderu. „Întreaga pârtie este în stare perfectă şi se schiază cel mai bine de pe Valea Prahovei. Chiar dacă a nins doar puţin săptămâna aceasta, merg tunurile de zăpadă şi statul ajunge la peste 40 de centimetri”, a declarat, pentru capital.ro, Mihai Coleşi, reprezentant al centrului de informare turistică din Buşteni.

Pârtia Sorica, funcţională în weekend

În Predeal se poate skia în condiţii foarte bune doar pe pârtia Clăbucet Sosire, de 800 m (porţiunea dotată cu nocturnă), unde zăpada este asigurată de tunuri, iar dacă temperaturile se vor menţine scăzute, aceleaşi condiţii se vor menţine şi în weekend.

În Azuga, pe Sorica au fost puse în funcţiune tunurile de zăpadă, iar cei de la telegondolă cred că, de mâine, va fi funcţională întreaga pârtie. Nu prea a nins nici aici, dar, dacă vremea se menţine rece, sunt toate şansele să se păstreze zăpada artificială. Pe Cazacu se skiază doar la bază.

În Poiana Braşov situaţia nu este grozavă. Faţă de săptămâna trecută însă se poate skia, în afara de pârtia Bradul, şi pe masiv, dar numai de sus până pe platoul Ruia, portivit reprezentanţilor Ana Teleferic.

Stratul de zăpadă prea subţire în Vatra Dornei

Şi în Vatra Dornei este „secetă”. Se skiază doar pe Parc, la bază. Pe Dealul Negru este zăpadă, dar stratul nu este destul de mare, iar salvamontiştii nu recomandă deloc practicarea ei, pentru că este pericol mare de accidente.

Staţiunile din Maramureş aşteapătă şi ele zăpada şi frigul. Părtiile din Borşa, Cavnic şi Şuior sunt funcţionale, însă stratul de zăpadă nu este prea gros, iar vremea caldă pentru acestă perioadă face ca zăpada să nu fie foarte bună pentru ski. La Cavnic situaţia este cea mai bună, merg tunurile de zăpadă artificală şi starea pârtiei este bună.

La Arieşeni nu funcţionează decât pârtia mică, Vârtop II, de 450 m, însă şi aici stratul de zăpadă este încă subţire.