Această licenţă permite companiei permite evaluarea gradului de sustenabilitate al unei clădiri existente sau noi, fiind un standard utilizat frecvent pe piaţa din România şi din regiunea Europei Centrale şi de Est.

La nivelul capitalelor Europei Centrale şi de Est există aproximativ 950.000 mp de spaţii de birouri care au deja certificarea BREEAM obţinută, urmând ca alţi aproximativ 310.000 mp de spaţii de birouri să obţină aceasta certificare în următoarea perioadă, conform cercetărilor de piaţă ale JLL.

“Se poate observa o tendinţă crescătoare a cererii de spaţii de birouri cu certificări verzi, în consecinţă proprietarii iau în calcul obţinerea cât mai rapidă a unor astfel de acreditări. Rolul nostru, în calitate de consultanţi într-o astfel de procedură de certificare, este de a identifica cea mai bună strategie pentru obţinerea ei şi de a coordona punerea în operă a acesteia, garantând, în acest mod, obţinerea certificării” a declarat Cezar Florea, BREEAM International Assessor, în cadrul Jones Lang LaSalle România.

Pe lângă certificarea BREEAM, Jones Lang LaSalle oferă şi consultanţă pentru obţinerea de certificări conform standardului LEED, dezvoltat de US Green Building Council. Obiectivul principal al USGBC  este acela de a promova metode noi de proiectare, construcţie, exploatare şi operare a clădirilor astfel încât impactul asupra mediului să fie minim. Folosite iniţial ca metode de dovedire a angajamentului proprietarilor pentru dezvoltări sustenabile, sistemul de clasificare american LEED şi sistemul britanic de evaluare BREEAM au devenit sisteme de referinţă unanim recunoscute la nivel internaţional, garantând furnizarea către piaţă a unor clădiri de o calitate excelentă.

Diversele rapoarte publicate de-a lungul timpului au dovedit faptul că acele clădiri care au certificări obţinute sunt cu până la 20-30% mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie şi apă faţă de clădirile care nu au astfel de certificări, această eficienţă transpunându-se şi într-o satisfacţie semnificativ crescută a ocupanţilor clădirilor certificate. La nivelul CEE, Jones Lang LaSalle oferă servicii de consultanţă LEED şi BREEAM pentru 6 proiecte, totalizând aproximativ 120.000mp.