Profitul generat de afacerile imobiliare ale lui Dascălu a scăzut cu 22,4% în aceeaşi perioadă, până la nivelul de 8,64 mil. euro, după ce pierderile complexului Palas din Iaşi s-au adâncit, potrivti datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice. Datoriile adunate de proprietăţile omului de afaceri au ajuns anul trecut la 587,5 mil. euro.

Anul trecut, mallul cu cele mai mari afaceri din reţeaua lui Dascălu a fost Iulius Mall Timişoara, care a încasat 20,1 mil. euro din chirii. Pe locul doi în reţeaua Iulius se poziţionează mallul din cadrul complexului Palas Iaşi. Mallul, alături de cele cinci clădiri de birouri funcţionale, a înregistrat anul trecut afaceri de 22,5 mil. euro. Ponderea mallului în afacerile complexului este de peste 70%. În ierarhie urmează Iulius Mall Cluj, cu afaceri de 13,2 mil. euro, mallul din Suceava cu 7,34 mil. euro şi Iulius Mall Iaşi cu afaceri de 4,43 mil. euro în 2015.

Veniturile generate în 2014 de închirierea celor cinci malluri ale antreprenorului ieşean l-au urcat pe acesta în vârful ierarhiei proprietarilor de malluri cu cele mai mari afaceri din ţară, devansându-l cu 10% pe competitorul său direct, fondul sud-african New Europe Property Investments.  

Lista de investiţii a ieşeanului arată în felul următor: Palas Iaşi, investiţie de 265 mil. euro, Iulius Mall Timişoara: 105 mil. euro, Iulius Mall Cluj şi clădirea de birouri Iulius Business Center: 80 mil. euro, Iulius Mall Suceava: 60 mil. euro, Iulius Mall Iaşi: 23 mil. euro şi clădirea de birouri United Business Center Tower şi parcul Iulius din Cluj-Napoca: 12 mil. euro. Pentru dezvoltarea acestor proiecte, antreprenorul ieşean a împrumutat peste jumătate de miliard de euro de la bănci precum Eurohypo, Marfin Bank, Unicredit Ţiriac Bank, Emporiki Bank şi Banca Italo-Romena.

Pe lângă cele cinci malluri, Dascălu deţine şapte clădiri de birouri cu o suprafaţă cumulată de circa 80.000 mp, cinci în Iaşi şi două în Cluj-Napoca. În prezent, grupul Iulius lucrează la finalizarea celei de-a şasea clădiri de lângă Palas Iaşi şi, în paralel, vrea să construiască alte şapte imobile de birouri lângă Iulius Mall Timişoara, în suprafaţă totală de 131.000 mp.

Omul de afaceri are în vedere realizarea unei copii a Palas Iaşi şi la Timişoara, în jurul mallului pe care îl deţine în acest oraş. El şi-a propus să investească aici 220 mil. euro într-un complex urbanistic care va include zone de retail şi de birouri, printre care şi cel mai înalt turn din ţară (155 metri).

Iulian Dascălu are o avere estimată în ultima ediţie a Top 300 Capital la 430-450 mil. euro şi ocupă locul cinci în ierarhia celor mai bogaţi români.