Medicii atrag atenţia că micii trebuie consumaţi cu măsură şi, evident, doar dacă sunt produşi din ingrediente verificate. Problema este că asocierea lor cu berea, sau cu băuturile alcoolice în general, nu este deloc potrivită pentru ficat şi pentru digestie.

Micii sunt făcuţi din carne tocată, în amestec sau provenind de la un singur animal, maturată cu supă de oase, adaos de grăsime, condimente, afânători (bicarbonat de sodiu), uneori cu adaos de texturate de soia sau fosfaţi, care dăunează organismului, coloranţi şi conservanţi cu potenţiale efecte cancerigene.

Micii pot deveni toxici din cauza arsurii; ei conţin şi prea multă sare

Mai mult, micii în combinaţie cu pâine şi bere îngreunează şi mai mult digestia, putând provoca steatoza hepatică, aşa-numitul ficat gras. De asemenea, consumul excesiv de mici creşte riscul de apariţie a anumitor forme de cancer, cum este cel de vezică, de pancreas sau cel de colon, a pancreatitelor acute sau cronice.

Trebuie să avem grijă cât timp ţinem micii pe grătar: frigerea lor incompletă poate duce la contaminarea cu Trichinella spiralis, un parazit care produce apariţia unei boli grave numită trichineloză. Aceasta se manifestă prin diaree abundentă, însoţită de vomă, dureri abdominal, febră, conjunctivită, urticarie şi dureri musculare generalizate.

Micii conţin cantităţi mari de sare, fiind contraindicaţi persoanelor obeze, hipertensive, diabeticilor, celor cu boli hepato-renale sau dislipidemie. De asemenea, mititeii au o densitate calorică mare, contribund la apariţia supraponderalităţii şi a obezităţii. Problemele nu se încheie aici: atunci când sunt fripţi pe grătarul cu foc direct, ei devin toxici din cauza arsurii şi a contaminării cu hidrocarburi policiclice aromate, scriu stirilekanald.ro.