Primul dispozitiv care a pavat calea playerelor audio şi a MP3 playerelor a fost walkmanul TPS- L2 de la Sony. Acesta a fost lansat în anul 1978 şi pus în vânzare un an mai târziu.
După modelul celor de la Sony au fost lansate o multitudine de Walkman-uri, care integrau Radio FM şi funcţie de reportofon. Au existat chiar şi modele rezistente la apă.
În anii ’80, locul casetelor a fost luat de CD-uri, Sony lansând primul model Walkman digital Discman în anul 1984.
Primele playere digitale şi-au făcut apariţia pe piaţă la sfârşitul anilor ‘90. Apple a lansat primul iPod în anul 2001. Acesta putea înmagazina 1.000 de melodii pe hard discul de 5 GB.
Sony a lansat primul player audio digital în anul 1999. Network Walkman, folosea un alt format audio, Atrac, însă acesta nu a prins la public, formatul MP3 fiind cel care s-a impus în cele din urmă pe piaţă .
Apple a lansat în anul 2007 ipod Touch, un player care în prezent are două camere video şi funcţia Face Time care permite apelarea video.
Playerul are acealeaşi caracteristici pe care le are şi telefonul inteligent iPhone 4, adică ecran Apple Retina, înregistrare video HD, procesor Apple A4, giroscop pe 3 axe, iOS 4.1 şi Game Center. Noul iPod touch beneficiază de autonomie de până la 40 de ore de redare audio şi 7 ore de redare video la o singură încărcare a bateriei.
SURSA: BBC