"Vom afişa şi vom elabora un act. Înainte de a merge cu el mai departe, cu siguranţă, toţi specialiştii şi cei care vor să se exprime vor avea un punct de vedere. Potrivit legii, ea va rămâne în dezbatere publică 30 de zile", a precizat Iordache, la Ministerul Justiţiei.

El a adăugat că în proiectul de lege se vor regăsi toate acele articole care au fost declarate neconstituţionale.

"Va cuprinde proiectul de lege toate dispoziţiile şi toate deciziile Curţii Constituţionale pentru acele articole care au fost declarate neconstituţionale. Aşa cum ştiţi, şi în ordonanţă, dar şi în proiectul de lege se vor regăsi toate acele articole care au fost declarate neconstituţionale", a spus ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă există riscul ca OUG de modificare a Codurilor penale să rămână în vigoare în cazul în care unele din articolele din ordonanţa de abrogare ar fi declarate neconstituţionale, el a arătat că s-a revenit la situaţia dinainte de a se emite OUG 13.

"În momentul în care a fost abrogată OUG, s-a revenit la forma iniţială. Forma iniţială a cuprins (…) foarte multe aspecte neconstituţionale. Deci, în acest moment în Codul penal şi Codul de procedură penală sunt foarte multe articole care au fost declarate neconstituţionale. Nu am făcut decât să revenim la situaţia dinainte de a emite ordonanţa", a afirmat Florin Iordache.

În legătură cu avizele ce trebuiau luate pentru a emite OUG, Florin Iordache a răspuns: "Se iau avize necesare de la ministere, acelea sunt avizele necesare". AGERPRES