Ion Țiriac a afirmat că dacă se dorește schimbarea codului fiscal este primul care ar fi de acord, susținând că ar trebui un impozit pe profit mult mai mare.

„Exact ca în Germania, 47-48%. Dacă nu declară profit, ăla care nu declară profit și face profit, e fraudă. Și în Statele Unite, de exemplu, mai scapi dacă omori pe cineva, îl tragi în casă, zici că a vrut să intre, dar dacă nu-ți plăteși taxele, nu mai scapi. Intri la mititica ani buni de zil”, a spus Țiriac.

Acestuia i se pare denecrezut că Românânia nu este încă în Schengen. Milionarul spune că guvernele au făcut tot ce se putea pentru ca țara noastră să fie admisă în Schengen.

„Există niște legi, există niște cooperări între națiuni, în special în aceste state unite ale Europei. Cam așa ar trebui să se desfășoare. (…) Eu stau drept și mă duc la Bruxelles și-mi apăr teritoriul meu, îmi apăr bucătăria mea și pe urmă globalizare.

Tebuie să respect legile, dar și ei trebuie să mă respecte. Adică eu găsesc că este de necrezut că în ziua de azi, 2019, eu nu sunt în  Schengen. Eu sunt granița Europei”. a subliniat Țiriac.

Ion Țiriac a vorbit, joi, la „100 de minute”, despre cele două proiecte uriașe ale sale, de minimum 100 de milioane de euro, care sunt în acest moment blocate de statul român, printre care o universitate sportivă după modelul celor din Statele Unite.

De asemenea, calea ferată care ar urma să lege Capitala de Aeroportul Otopeni „omoară” patinoarul pe care la construit și care, potrivit magnatului a strâns în jurul său cinci echipe de copii care nu există niciunde în Europa.
 
Ion Țiriac afirmă că de vină pentru faptul că proiecte precum acestea sunt blocate e faptul că factorii decizionali se tem să nu li se facă dosare pentru corupție.

„N-am înțeles nici eu până în momentul de față această veste pe care o cunosc de un an și jumătate. (…) Pe vremea aia era ideea cu Japonia finanțând metroul, în 12 luni era gata că nu ai stâncă. Nefăcându-l am inventat o treabă, una care o să ne coste câteva sute de milioane și nu știu nici astăzi dacă suntem normali la cap și la ce folosește.

 

Adică, o linie ferată care se leagă cu o linie ferată care există acum și care trece într-adevăr pe lângă aeroport, dar trece pe partea stângă a lui DN1, ducându-te la Ploiești și după cam un kilometru, trece peste drum ducându-se înspre partea aeroportului. Acuma facem altceva. Legăm calea aia ferată și trecem mult mai în față, aproape direct și ne ducem la aeroport. Unde faci o gară? Unde faci trenul să întoarcă? Și pe unde vine? Exact peste proprietatea mea, care este patinoarul și care era dintotdeauna varianta campusului universitar pentru care bat la toate ușile de 15 ani”, a spus Ion Țiriac.

Ion Țiriac consideră închis proiectul universității de sport pe care avea de gând să o construiască.

„E greu de făcut, am desființat și board-ul. Fiul meu se întâlnea o dată pe lună cu toți ăștia de la Los Angeles, de la San Francisco, de la Boston, de la Milano. Adică am vrut să facem o treabă… Sunt alte priorități iar, din păcate, politicienilor noștri le e frică pentru toate dosarele care apar peste noapte pentru unul, pentru altul pentru corupție.

După părerea mea, DNA-ul, ăștia de la Fisc cu corupția, pe noi ne-au nenorocit. Ne-au pus o talangă de gât cu „Corupție””, a subliniat Ion Țiriac.

Ion Țiriac a mărturisit, joi, la 100 de minute, că a aflat de la Antena 3 că a fost interceptat de DNA. Magnatul afirmă că nu a primit nicio informare oficială de la autorități că a fost dispusă acestă măsură.

„Am aflat de la dvs. informația, că nu am știut. Dar, bănuiam eu… Și acuma pot să bănuiesc că mă ascultă toată lumea. Să fie sănătoși – nu sunt însurat, am peste 18 ani, am niște obiceiuri absolut normale.

Dacă asta este libertatea cuiva să asculte cum vrea, când vrea. Iar zecile alea de mii care s-au vehiculat acum, de ce să plătesc eu zeci sau sute de mii, dacă nu chiar milioane, ca cineva să mă asculte”, a spus Ion Țiriac.

Miliardarul afirmă că va încerca să afle de ce a fost filat, de fapt.

Procurorul Carmen Damian, un personaj controversat din DNA, care a instrumentat dosarul de santaj al Marianei Rarinca, in urma plangerii facute de fosta sefa a ICCJ, Livia Stanciu și care a dispus NUP lui Traian Băsescu în dosarul care viza legalitatea încheierii unor contracte de către Costel Căşuneanu cu Ministerul Transporturilor şi Primăria Municipiului Bucureşti, în anul 2012, a decis interceptarea omului de afaceri Ion Țiriac.

 

Informația a fost prezentată, la începutul lunii ianuarie, la „Ediția specială” moderată de Oana Zamfir.

„Un abuz uriaș împotriva celui mai bogat român și unuia dintre cei mai cunoscuți români. Doamna Carmen Damian a decis interceptarea omului de afaceri Ion Țiriac, care nu a avut nicio treabă nici cu furăciunile, nici cu politicul. Telefonul, ambiental. Locuința știm cert că i-au supravegheat-o”, a spus Oana Zamfir.

Unul dintre motivele pentru care procuroarea Carmen Damian a dispus inteceptarea lui Ion Țiriac a fost că magnatul locuiește foarte aproape de Elan Schwartzenberg.

„Pentru că stă foarte aproape de Elan Schwartzenberg și pentru că e posibil ca fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruț Marta, să fi trecut prin zona casei lui Ion Țiriac”, a explicat Berta Popescu, senior-editor Antena 3.

Te-ar putea interesa și: