Modificarea făcută în Guvern a fost corectă, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, referindu-se la revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

„Eu sunt convins că de acum coaliția va funcționa mai bine. România beneficiază de doze suplimentare de vaccin. De aceea stăm foarte bine și în UE. Campania trebuie să accelereze. De aceea am venit aici și vom găsi noi și noi căi de a veni în întâmpinarea cetățenilor. Campania de vaccinare nu se poate face de unul singur. E o campanie care ne privește pe toți.

Nu cunosc pe nimeni care să nu vrea să scape de pandemie, deci haideți să ne vaccinăm, iar modificarea care s-a făcut în Guvern (demiterea lui Vlad Voiculescu – n.r ) a fost corectă”, a declarat Klaus Iohannis.

După ce a participat la inaugurarea unui centru mobil de vaccinare în comuna Afumaţi, şeful statului a fost întrebat de jurnalişti despre rezultatele negocierilor din coaliţia de guvernare şi dacă el consideră că premierului i-au fost tăiate din atribuţii odată cu noile prevederi din acordul de colaborare.

„Despre anumite contre din Guvern cu siguranţă aţi urmărit cu atenţie ce s-a întâmplat. Au fost oarece afirmaţii mai puţin fericite din diferite părţi. (…) În ceea ce priveşte protocolul, au negociat o formă de înţelegere politică, care nu taie din atribuţiile nimănui.

S-au înţeles partenerii de coaliţie să existe o formă aprofundată de consultare. Este bine. În orice coaliţie este bine ca aceste reguli de colaborare să fie bine gândite şi bine puse în practică”, a precizat Klaus Iohannis.

Iohannis: Este nevoie de reformă în Sănătate

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că este nevoie de reformă în domeniul Sănătăţii şi trebuie intervenit pentru a face spitalele mai performante şi mai sigure, el precizând că va vorbi mai mult despre aceste lucruri, miercuri seara, când se va desfăşura ceremonia privind numirea noului ministru al Sănătăţii.

Amintim că, USR PLUS a propus-o miercuri pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, pentru a prelua conducerea acestei instituţii. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîţu, a anunţat USR PLUS, într-un comunicat de presă.

Ioana Mihăilă a fost numită la data de 1 februarie 2021 în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.