Şapte proiecte remarcabile au fost deja anunţate în primele opt săptămâni ale acestui an, începând cu ansamblul Lila, care va cuprinde vile în stilul celor de pe coasta spaniolă şi care va fi amplasat în cadrul centrului urban Arabian Ranches, dezvoltat tot de Emaar. O săptămână mai târziu a fost lansat Vida Residence care va face parte din Downtown Dubai – un complex mixt de proporţii aflat în dezvoltare în Dubai. Acesta a fost urmat de locuinţele din Boulevard Point, tot ca parte a Downtown Dubai. În 26 ianuarie, compania a anunţat dezvoltarea complexului de vile Rasha în cadrul Arabian Ranches, iar la o săptămână distanţă s-a lansat şi Yasmin, în acelaşi centru urban. Locuinţele din Mira Oasis, din apropierea Arabian Ranches, şi Mulberry at Park Heights din Mohammed Bin Rashid City, o altă dezvoltare urbană complexă din Dubai, au fost anunţate în ultimele trei săptămâni.

Surse apropiate companiei, citate de Arabian Business, sugerează că Emaar ar putea continua în ritmul actual o mare parte din acest an, cu venituri ce ating la fiecare lansare aproape 272 mil. dolari. Nu se ştie dacă aceste proiecte vor fi axate doar pe Dubai sau pe tot întinsul Emiratelor Arabe Unite.

Săptămâna trecută, compania a raportat o creştere de 48% a profitului net pe trimestrul al patrulea, deoarece a beneficiat de un nou „boom“ imobiliar şi turistic în emirate. Cel mai mare dezvoltator imobiliar din Dubai a raportat un profit trimestrial de 206 mil. dolari, faţă de 140 mil. dolari, în perioada corespunzătoare anului 2012, potrivit unui comunicat al companiei.

Analiştii Reuters au previzionat, într-un sondaj, un profit net mediu de 169 mil. dolari. Emaar, dezvoltatorul din spatele celebrului Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume – a declarat că valoarea totală a vânzărilor din Dubai în 2013 a fost de 3,2 mld. dolari, aproape de trei ori suma raportată în 2012.