Cifra de afaceri a Somaco Grup Prefabricate a crescut cu 31%, la 21 milioane de euro, în 2011, an în care activitatea întregului de construcţii a crescut modest. Directorul general al grupului, Gabriel Colobaţiu, se aşteaptă la o creştere semnificativă a cifrei de afaceri şi în 2012, susţinută în special de vânzările de prefabricate din beton utilizate ppentru sisteme de canalizare şi infrastructură rutieră. “Evoluţia pozitivă aşteptată pentru anul 2012 se datorează atât creşterii volumelor de BCA dar mai ales intensificării vânzărilor de elemente prefabricate din beton (atât structuri la cheie cât şi sisteme de canalizare şi infrastructură rutieră), acestea urmând să aibă o dinamică mai accentuată în portofoliul nostru de produse”, spune Colobaţiu.

Somaco va continuă şi în 2012 politica de investiţii începută cu patru ani în urmă. În perioada 2008-2009 a investit peste 3,5 milioane euro pentru modernizarea şi retehnologizarea fabricilor de la Buzău, Roman şi Adjud, achiziţionate in 2008. În 2010-2011 a investit peste 8 milioane de euro pentru achiziţionarea unei noi fabrici la Teiuş, pentru lansarea unei noi linii de producţie de elemente prefabricate din beton pentru sisteme de canalizare la Roman, dar şi pentru creşterea capacităţii de producţie BCA la Adjud.

„Strategia noastră de investiţii vizează atât consolidarea capacităţilor de producţie existente cât şi extinderea în arii de producţie noi. În 2012 intenţionăm să investim peste 1 milion euro pentru extinderea gamei de produse şi a capacităţilor existente”, anunţă Gabriel Colobaţiu.

Prin aceste investiţii, Somaco Grup Prefabricate a devenit cel mare mare producător de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, liderul pietei de BCA şi de elemente prefabricate din beton pentru canalizare din Moldova. În portofoliul de clienţi au intrat recent mari centre comerciale precum Auchan, Carrefour, Bricostore, Praktiker, Interex, OBI, Metro, Kiabi, Baumax, Hornbach, Kaufland. Compania a fost furnizor pentru centre logistice (Wim Bosman), structuri socio-culturale, consolidãri hidrotehnice, bazine de retenţie, lucrări de drumuri şi poduri, structuri pentru staţii eoliene şi modernizări pentru liniile eletrice Enel.

Acţionar unic al Somaco Grup Prefabricate este fondul de investiţii suedez Oresa Ventures, care mai deţine în portofoliu companii precum Fabryo Corporation, Kiwi Finance, Trinity, Medicover, La Fântâna şi, începând din 2011, RTC Proffice Experience.