Administratorul acesteia, Dorin Stoichină, a declarat miercuri pentru AGERPRES că Gollnest Gherhardt şi Rediger Kiesel au angajat 51 de lucrători din localitate care execută lunar 4.000 de jucării din lemn, în perioada sărbătorilor de iarnă numărul acestora crescând cu peste 15%.

"Întreaga producţie este exportată în Germania. De aici jucăriile ajung pe pieţele de jucării din Marea Britanie, Franţa, Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite ale Americii. Avem o cifră de afaceri de 1,3 milioane lei", a precizat Stoichină.

Potrivit sursei citate, patronii magazinelor din România nu s-au arătat interesaţi de jucăriile "made in Eşelniţa", printre acestea căsuţe, tractoraşe cu remorcă, maşinuţe, cuieraşe, mobilă pentru păpuşi, cu toate că jucăriile din plastic, care au invadat piaţa sunt, unele dintre acestea, foarte periculoase pentru copii cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani.

"Produsele noastre sunt ecologice, la construcţia lor respectându-se cerinţele europene de securitate şi siguranţă. Conform estimărilor, în următorii patru ani, numărul angajaţilor va ajunge la 200, iar liniile de fabricaţie se vor dubla, astfel încât să producţia să crească cu peste 150%", a afirmat Stoichină.
Sursa: Agerpres