Interzis la TikTok! Resposabilul TikTok pentru Europa, care se ocupă de securitatea copilului, a confirmat.

Aplicația este de acord să aplice restricțiile de vârstă cerute de autoritățile naționale, pentru protecția minorilor.

Interzis la TikTok! Autoritatea de Protecție a Datelor din Italia și-a impus punctul de vedere

Platforma de video-sharing TikTok este de acord să blocheze toți utilizatorii cu vârste mai mici de 13 ani.

Decizia vine după ce o fată în vârstă de 10 ani din Italia a murit sufocată în timp ce participa la o provocare lansată pe platforma de Social Media.

Acest eveniment a determinat Autoritatea de Protecție a Datelor din Italia (Garante) să ceară platformei să însăprească politicile de utilizare pentru copii și adolescenți.

De asemenea, a cerut TikTok să blocheze utilizatorii a căror vârstă nu poate fi confirmată cu certitudine.

Va fi implementat un nou buton

TikTok a anunțat miercuri că este de acord cu cerințele și că implementează noile măsuri.

Din 9 februarie, platforma spune că va trimite fiecărui utilizator un formular de verificare a vârstei, iar cei car nu vor putea dovedi că au peste 13 ani nu vor putea să mai folosească aplicația.

De asemenea, vor implementa un buton care să le permită utilizatorilor să semnaleze conturile care par să aparțină unor persoane cu vârste mai mici de 13 ani.

”Prioritatea noastră este să menținem oamenii în siguranță pe TikTok”, a declarat Alexandra Evans, resposabilul pentru securitatea copilului pe platformă în Europa.

”Am ajuns la o înțelgere cu Garante și de astăzi am făcut pași în plus pentru a susține comunitatea noastră din Italia.

Alte măsuri legate de securitate

Nu ne vom opri atunci când vine vorba de protecția utilizatorilor noștri, în special a celor mici și munca noastră în acest sector important nu se termină aici.”, a declarat el, potrivit euronews.com.

TikTok a declarat, de asemenea, că va dubla numărul moderatorilor din Italia. Autoritățile din Italia spun că vor monitoriza eficiența noilor măsuri și că sunt în colaborare cu Comisia de Protecție a datelor din Irlanda.

Italianii au avertizat, încă din luna decembrie, TikTok cu privire la o serie de nereguli, declarând că platforma nu acordă suficientă atenție protecției copiilor.