Detaliile financiare ale întelegerii nu au fost făcute încă publice, însă în mass-media israeliană se vehiculează suma de 350 de milioane de dolari.
Directorul Telmap, Oren Nissim, a refuzat să dea lămuriri asupra sumei, însă a spus că achiziția se va încheia până la sfârșitul acestui an. Telmap va deveni o filială a Intel, dar iși va păstra atât numele, cât și managementul și cei 210 angajați. Intel are deja două fabrici și patru centre de cercetare în Israel.
"Partea cea mai interesantă a acestei tranzacții este aceea că un gigant a venit la noi și ne-a spus că apreciază ceea ce facem, că crede în strategia noastră și că vrea să ne ajute să ducem proiectul acesta și mai departe, dar fără să ne înghită de tot", a declarat Nissim. El a adăugat că asocierea cu Intel va permite companiei Telmap să ofere o alternativă la produsele deja cunoscute ale Nokia și Google, Ovi și Google Maps.

Telmap ofera aplicații pentru telefonul mobil care permit utilizatorului să afle în timp real detalii despre trafic, radare și oferte comerciale și se așteaptă la venituri de 33 de milioane de dolari în 2011. Intel este cel mai mare producător de cipuri din lume, dar în ultimul timp s-a orientat și spre producția de software și servicii, după ce cumpărat  companiile McAfee și Wind River.
"Se fac foarte multe progrese în domeniul aplicațiilor pentru mobil, iar Intel vrea să fie aproape și de acest domeniu", spune Nissim.