Probabil, nu există bucureștean care să nu fi auzit de societatea de salubrizare Romprest, și aici nu vorbesc doar despre cetățenii Sectorului 1. Directorul operativ al Rompres a fost alături de noi la discuțiile online de astăzi.

”Odată cu modificarea legislației și cu apariția primelor stații de sortare din București, compania noastră a demarat, încă din 2009, campanii de informare privind colecatrea selective, ajungând ca, în 2017, ca toată populația Sectorului 1 să fie conectată la colectarea selective”, a spus Sorin Velicu în cadrul dezbaterii de azi.

De asemenea, directorul operativ al Romprest a dezvăluit și politica folosită pentru a atrage atenția cetățenilor asupra colectării separate. ”De două ori pe an, primăvara și toamna, avem peste 40.000 de gospodării individuale în Sectorul 1, am mers cu informarea efectiv până la locul generării deșeurilor. (…) Deșeurile în Sectorul 1 sunt puse pe cel puțin pe două fracții de către angajații societății noastre. (…) Noi mergem apoape de două ori pe zi la fiecare punct de colectare, dar găsim deșeuri conforme, să spunem în recipientul galben, de maximum 20 la sută”.

Totuși, sunt întâmpinate greutăți vizavi de cantitatea deșeurilor colectate în Sectorul 1. ”Capacitățile de preluare a deșeurilor, și aici mă refer la depozitele ecologice, la stațiile de transfer și la cele de sortare, acestea sunt foarte puține raportat la cantitatea de deșeuri care se generează pe Sectorul 1”, ne-a informat directorul operativ al Romprest.

”Am achiziționat mașini noi, cu două compartimente pentru colectarea fracției umede și uscate, în același timp, pentru ca de la o parte din gospodăriile Sectorului 1 să putem să strângem simultan aceste deșeuri. Am început să lăsăm recipiente neconforme la poartă și să explicăm încă odată ce am mai informat în campaniile de informare”, a subliniat Sorin Velicu.

”Vom dota, în curând, toată populația Sectorului 1 cu un rând nou de recipient, am cumpărat și 20 de mașini nepoluante, suntem prima societate de salubrizare care a achiziționat mașini care funcționează cu gaz comprimat”, a mai dezvăluit directorul operativ al Romprest.

Acest articol a fost realizat cu sprijinul Romprest și face parte din campania de conștientizare publică de colectare selectivă a deșeurilor.