In luna mai 2007, comenzile noi din industrie pe total (piata interna si piata externa) au crescut atat fata de luna precedenta cat si fata de luna corespunzatoare cu 11,7% respectiv 23,3%. In perioada ianuarie-mai, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, comenzile noi din industrie au crescut cu 26,2%, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

 

In mai, comparativ cu luna precedenta, comenzile din industria  bunurilor  de  folosinta  indelungata au crecut cu 22,7%, cele din industria bunurilor intermediare cu 20,8%, cele din industria bunurilor  de uz curent cu 8,6% si cele din industria bunurilor de capital cu 6,7%.

 

Comenzile noi din industrie, in luna mai 2007, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, au crecut cu 44,3% in industria bunurilor de capital, cu 24,7% in industria bunurilor de folosinta indelungata si cu 15,9% in  industria  bunurilor intermediare.

 

In perioada ianuarie-mai, comenzile noi din industrie au inregistrat o crestere de 37% in industria bunurilor de capital, de 26,3% in industria bunurilor de folosinta indelungata, de 19,5% in industria bunurilor de uz curent si de 18,9% in industria  bunurilor intermediare.

 

Sursa: Capital