"Este indispensabil de a-i proteja, oricare ar fi modelul reglementării, pe jucători de riscurile nesincerităţii în operaţiunile de joc şi de a asigura transparenţa şi etica pentru a preveni dezvoltarea activităţilor criminale", precum pariurile sportive trucate şi spălarea de bani, a declarat preşedintele Autorităţii franceze de reglementare a jocurilor online (ARJEL).

Enrique Alejo, director general al Autorităţii spaniole de reglementare a jocurilor, a sugerat ca aceste patru instanţe să formeze un centru al ideilor în direcţia Uniunii Europene.

Cele patru partenere au convenit, de asemenea, să facă publice datele pieţelor respective de două ori pe an.

Viitoarele reuniuni vor avea loc la Lisabona, la sfârşitul primului semestru al anului 2013, iar apoi la Roma, la sfârşitul anului 2013.

Lucrările reuniunii la Paris s-au derulat în prezenţa unei delegaţii a Germaniei, care urmează să-şi deschidă în curând piaţa jocurilor pe bani online. Dl Vilotte a evocat, de altfel, "schimburile foarte fructuoase stabilite" cu Comisia jocurilor (Gambling comission) care lucrează în prezent la evoluţia juridică a încadrării jocurilor pe bani în Marea Britanie.

Franţa, Italia, Spania şi Portugalia, a căror piaţă a jocurilor pe bani online este reglementată, propun milioanelor de jucători – prin operatori agreaţi – pariuri sportive şi poker online.
Sursa: Agerpres