Primul copil care a venit pe lume în 2021 s-a născut în județul Mureș după ce o adolescentă de 15 ani a devenit mama unei fetițe chiar în noaptea dintre ani.

Conform informațiilor transmise de medicul Maria Olaru de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, mama, care are domiciliul în judeţul Mureş, a născut la termen, pe cale naturală.

De asemenea, copilul a avut la naştere o greutate de 2.340 de grame, starea de sănătate a acestuia fiind bună. „Atât mama, cât şi copilul sunt sănătoşi”, a subliniat medicul Maria Olaru. Adolescenta şi fetiţa acesteia vor rămâne sub supraveghere medicală.

Trebuie menționat că România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte rata naşterilor în rândul minorelor. 12,3% este rata la nivel naţional, în timp ce media europeană e de 4%, conform unui studiu Eurostat.

Ce trebuie să știe românii despre bebelușii născuți în noaptea dintre ani

Conform tradițiilor populare, bebeluşii veniți pe lume în prima zi a anului sunt cei mai norocoşi și vor avea succes în viață. De asemenea, micuții născuți de Revelion nu vor fi afectați de niciun element malefic și vor fi feriți de înec.

Obiceiurile arată ca norocul nu se limitează numai la nou născuți. Familia unui copil născut în prima zi a anului va avea succes în anul respectiv.

Legat de bebelușii născuți de Revelion sunt multe superstiții și chiar legende. În unele țări, există companii care abia așteaptă să facă daruri primilor bebeluși născuți la trecerea dintre ani pentru ca numele lor să fie asociate cu micuții, atrăgând astfel publicitate și succes.

Prima cultură care a asociat Revelionul cu un bebeluș a fost cea a Egiptului, care personifica anul ce a trecut într-un bătrân înțelept ce ținea în brațe un nou-născut. Mai mult, egiptenii credeau că bebelușul născut în Noul An va îmbătrâni mai repede decât oricare altul, pentru ca în viitorul decembrie să poată ține în poală o nouă viață.