Oficialii din Marea Britanie sunt de părere că toți cetățenii ar trebui să se îmbolnăvească de coronavirus pentru a se imuniza. Problema apare însă atunci când o bună parte din bolnavi se reinfectează, lucru dovedit și în China, unde o serie de pacienți s-au reinfectat cu coronavirus.

Astfel, Marea Britanie ar putea pune bețe în roate eforturilor depuse de alte țări. Un alt exemplu este Suedia, care nu a luat de asemenea nicio măsură împotriva coronavirusului și au ajuns în timp record la 800 de persoane infectate, scrie voxbiz.ro.

Ce măsuri a luat de fapt Guvernul de la Londra

Numărul de persoane infectate cu noul tip de coronavirus în Regatul Unit se situează „probabil” între 5.000 şi 10.000 de persoane, a estimat joi guvernul britanic. Cu toate acestea, Boris Johnson nu a anunțat vreo măsură drastică.

„Suntem pe o traiectorie care ne arată că suntem cu patru săptămâni în urma Italiei şi altor ţări europene”, a adăugat el. Regatul Unit nu preconizează în acest stadiu să interzică reuniunile în masă sau să închidă şcolile, a adăugat el.

În mod concret, guvernul britanic le recomandă tuturor celor care prezintă simptome, chiar şi uşoare, să se autoizoleze pentru şapte zile.

Reacția OMS la măsurile anunțate de Boris Johnson

Organizația Mondială a Sănătății a reacționat la aceste măsuri anunțate și pune la îndoială abordarea Marii Britanii de a dezvolta „imunitate de turmă”.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris a declarat sâmbătă pentru BBC Radio 4: „Nu cunoaştem destule lucruri despre chimia acestui virus, populaţia nu a fost expusă la el suficient de mult timp ca să ştim ce face în termeni de imunologie”.

„Fiecare virus funcţionează diferit în corpul nostru şi stimulează un profil imunologic diferit. Putem emite teorii, dar în prezent ne confruntăm cu o situaţie în care trebuie să urmărim acţiunea”.