UPDATE: Potrivit ultimelor informații, a fost vorba despre o alerta declanșată de degajarea de fum. Nu a fost cu flacără.

„La această oră nu mai există niciun incendiu. La 19:40 s-a primit o alarmă în dispecerat dintr-o zonă tehnică, de la un panou de curent, din cauza suprasolicitării. Nu a fost cu flacără, pasagerii au fost evacuați”, a spus directorul Aeroportului Otopeni, Cosmin Peșteșan.

Directorul Aeroportului Otopeni, Cosmin Peșteșan: „La această oră nu mai există niciun incendiu. La 19:40 s-a primit o alarmă în dispecerat dintr-o zonă tehnică, de la un panou de curent, din cauza suprasolicitării. Nu a fost cu flacără, pasagerii au fost evacuați”

„Nu mai sunt pasageri blocați în avioane. Au fost debarcați pe un alt flux. Monitorizăm permanent, iar toate zonele au senzori de alarmă. Alerta a fost primită în dispecerat de la un senzor. A fost doar o degajare de fum masivă”, a spus Cosmin Peșteșan.

Știre inițială

Acesta a izbucnit în această seară în jurul orei 19.20 în zona food-court a aeroportului Henri Coandă. Potrivit Antena 3, un panou a luat foc în terminalul nou.

Din fericire, pompierii au intervenit imediat și au stins focul înainte să se extindă. Oamenii au fost evacuati de pompieri si de angajații aeroportului. Nimeni nu a fost rănit.

La fața locului au ajuns mai multe autospeciale de pompieri, iar pasagerii au fost duși în zona porților de îmbarcare și a duty-free-ului de la etajul 1.

Zona food-court din terminalul de plecări internaționale a aeroportului Henri Coandă din București se află la parter.

În zona food-courtului sunt și mai multe porți de îmbarcare. Potrivit sursei citate, intensitatea incendiului, sursa și pagubele produse sunt în acest moment necunoscute.

Incendiu la aeroportul Henri Coandă din cauza unui panou electric

Se pare că o parte din terminalul internațional al aeroportului Otopeni a fost închis, iar pasagerii au fost izolați în zona cafenelelor și a duty-free-ului.