Trei pacienţi aflaţi la terapie intensivă şi un medic aflat de gardă au murit în cursul nopţii de miercuri spre joi într-un incendiu izbucnit într-un spital care tratează cazuri cu COVID-19, în oraşul Zaporîjia din sud-estul Ucrainei, a anunţat joi guvernatorul regional citat de Reuters.

Potrivit lui Oleksandr Staruh, focul a izbucnit la primul nivel al spitalului, unde se aflau pacienţi pe ventilare mecanică.

Alţi opt pacienţi au fost evacuaţi, a menţionat guvernatorul.

Au fost lansate investigaţii pentru a stabili cauzele incendiului.

În Ucraina, ţară cu circa 42 milioane de locuitori, numărul raportat de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei este de peste 1,2 milioane, cu 23.229 de decese.

Un astfel de incendiu a avut loc și în București

“Incendiu de proporții la Institutul Matei Balș din București. Sunetele a zeci de ambulanțe se aud de cel puțin 30 de minute. Liniștea bulevardului Ștefan cel Mare din București este spartă de zgomotul asurzitor.  Este ora 06.40. Un eveniment de proporții s-a produs în Capitală. ProTV transmite: “Incendiu de proporții la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, în această dimineață. Zeci de pacienți cu Covid-19 au fost evacuați, iar la fața locului au intervenit de urgență echipajele de pompieri. Din informațiile de la fața locului, cel puțin trei oameni au murit, iar un rănit este acum în stare de resuscitare. Toți pacienții au fost deja evacuați, iar acum sunt evaluați într-o primă fază. De asemenea, incendiul este sub control”, este știrea principală.

Tragedia de la Matei Balș continuă. Potrivit ultimelor informații, încă o pacientă transferată săptămâna trecută după incendiul de la Matei Balș a murit astăzi.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 84 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București. Aceasta fusese diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități.

De menționat este faptul că, pacienta de 84 de ani fusese diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități, însă ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului, precizează Ministerul Sănătății.

Este al 11-lea înregistrat după incendiul de la Matei Balș. Cinci persoane au murit în ziua incendiului, iar alte șase decese s-au înregistrat în rândul pacienților transferați.

 

Sursă foto: Dreamstime