IKEA România, de exemplu, a redus prețurile, în această perioadă, cu 70% la sute de produse și, în plus, a pus în practică un nou proiect: reciclarea de mobilă.
Așadar, românii care vor să-și schimbe mobila și nu mai au ce face cu piesele vechi de mobilier, pot lua în calcul și varianta reciclării. Proiectul, anunțat de reprezentanții IKEA încă din toamna anului trecut, a fost lansat înaintea sărbătorilor și va continua până la 26 ianuarie.
Cât de receptivi sunt românii, rămâne de văzut, în condițiile în care valoarea unui voucher acordat pentru o piesă de mobilier este de doar 20 de lei.
”Campania promoțională constă în acordarea de vouchere în valoare de 20 lei pentru fiecare piesă de mobilier adusă la magazinul IKEA pentru a fi reciclat, în limita a 5 vouchere de persoană. Colectăm următoarele piese de mobilier: scaune, mese, mese de cafea, canapele, fotolii, cadre de pat, saltele, dulapuri, comode, noptiere, mobilier de birou, biblioteci, cabinete de bucătărie, cabinete de baie”, informează compania.
Piesele de mobilier aduse pentru reciclare trebuie sa fie întregi, nu se acceptă fracții (sertare, blaturi, picioare, etc.) și pot fi aduse la magazinul IKEA in perioada până la 26.01.2014. Clientul aduce piesele de mobilier la magazinul IKEA, la containerele destinate acestui scop, amplasate în exteriorul magazinului. 
În 2013, magazinul IKEA a colectat și reciclat 691,5 tone de carton și hârtie, 60,4 tone de metal, 121 tone de lemn, 69,5 tone de plastic, 18,7 tone de sticlă, 10,9 tone de baterii și becuri uzate și peste 1,5 tone de ulei comestibil. Procentul de reciclare este de 70% din totalul deșeurilor generate, față de 49% în precedentele 12 luni.