„Aici sunt în calitate de ministru, dar şi de coleg al unei generaţii cu totul altfel, oameni tineri, cu viziune, mult mai pragmatici. Rămâne să demonstrăm că lucrurile acestea sunt lucruri concrete.

Unul dintre aceştia a demonstrat cu vârf şi îndesat la nivelul conducerii instituţiei administrative a municipiului Iaşi. Este o generaţie care avem o cu totul altă abordare şi viziune. Ceea ce se întâmplă în societatea românească, din punctul meu de vedere, este un moment de transformare.

Societatea este chemată să ia anumite decizii care cu siguranţă vor avea impact în viaţa lor şi ceea ce urmează, pentru că timp de patru ani avem răgaz şi timp în care cerem de pe acum să dăm măsura valorii noastre.

Vor fi patru ani fără niciun fel de perturbare electorală sau vreun ciclu electoral. Practic, cei care vor obţine voturi au suficient de mult timp să arate dacă sunt sau nu demni de încrederea românilor”, a declarat Ionuţ Stroe.

Exemple de bune practici ale administrației locale

„Am vizitat baza nautică din localitatea Aroneanu, Dorobanţi, pe care noi o sprijinim prin intermediul Federaţiei Naţionale de Canotaj. Iaşiul este un loc de tradiţie.

Această tradiţie trebuie să continue. Desigur, înalta performanţă are aici la Iaşi toate condiţiile pentru a face onoare nu numai judeţului dar şi ţării. Am mers şi într-o comună care este un exemplu. Este cea mai dezvoltată comună din punct de vedere al infrastructurii sportive.

Este uimitor ceea ce s-a realizat în comuna Tomeşti. Au sală polivalentă pentru sporturile de echipă şi individuale pentru regim închis, spaţii publice recreative deschise pentru toţi, terenuri pentru sporturi de amatori şi de performanţă organizate la nivel de cartier, amfiteatru. Este incredibil ce am văzut acolo”, a declarat Ionuţ Stroe.

Reper al marilor orașe

„Proiectul pe care primarul Chirica mi l-a arătat este absolut fabulos, poate fi realizat. Aveţi, vă spun sincer, suficienţi oameni care să susţină acest interes legitim al Iaşiului la nivel de Companie Naţională de Investiţii astfel încât pe viitor să obţineţi ceea ce, din punctul meu de vedere, merită şi trebuie să aibă.

Polivalenta pe care noi o administrăm nu mai corespunde din punct de vedere al normelor şi al standardelor competiţiilor de nivel înalt. Ca să nu mai vorbim că este extrem de costisitoare şi nu permite niciun fel de modernizare.

Sper ca, aşa cum găzduiţi Capitala Tineretului, să deveniţi, de ce nu, şi Capitala Sportului. Ca să fac o comparaţie, Clujul este în acest moment Capitala Sportului tocmai pentru că are infrastructură sportivă, are o polivalentă care găzduieşte 70% din competiţiile naţionale şi internaţionale din România.

Nu e Bucureştiul, pentru că şi el este deficitar. Iaşiul poate deveni un centru de interes pentru competiţii majore având acea polivalentă şi, de ce nu, acel stadion.

Sunt sigur că ceea ce v-aţi propus să faceţi este perfect fezabil”, a mai spus ministrul Tineretului şi Sportului în conferinţa de presă.