Probleme imense cauzate de pandemia de coronavirus. Pe lângă criza sanitară, cea economică se manifestă din ce în cee mai accentuat.

I-a dat afară pe toți

Un sfert din angajaţii unei firme din Bistriţa-Năsăud, care produce radiatoare din aluminiu, îşi pierd locurile de muncă începând de astăzi. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a fost informată că cei 800 de oamenii vor fi trimişi în şomaj.

Compania care trimite cea mai mare parte din producție la export are circa 3.000 de angajați și două fabrici la Bistrița și Prundu Bârgăului. Până nu demult, radiatoarele ajungeau în industria utilajelor agricole pentru construcții miniere sau a vehiculelor comerciale și auto. Odată cu pandemia, firma a pierdut o parte dintre clienți și nu mai are ce să le dea de lucru tuturor angajaților.

„Semnalele dinspre exterior spre interior sunt destul de negative. În județul nostru producția era orientată în proporție de 75-80% spre exterior. Trebuie alocate resurse și găsite soluții și pentru ramurile productive, în special radiatoare, pentru că aici avem probleme”, a spus președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Vasile Bar, conform Radio România Actualități.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a fost notificată că vor fi disponibilizați colectiv 800 de salariați. Dacă își vor pierde locurile de muncă oamenii vor primi ajutor din partea statului.