Holcim, al doilea mare producător mondial de ciment, va opri temporar producţia şi va face disponibilizări în Bulgaria ca urmare a scăderii vânzărilor, potrivit lui Todor Kostov, directorul operaţiunilor din această ţară.

Astfel, Holcim Bulgaria va opri producţia de în cadrul uzinei din Bely Izvor timp de 40 de zile, până la revenirea cererii. De asemenea, şi producţia de clincher (Produs obţinut la fabricarea cimenturilor) de la fabrica din Pleven a fost oprită încă din 10 aprilie.

Potrivit lui Kostov, compania are în acest moment un surplus de clincher, fapt ce va face ca producţia să fie oprită pentru întregul an.

În acest moment, uzinele din Bely Izvor şi Pleven au o producţie de 1,4 milioane de tone şi respectiv 700 de tone. „Cele două unităţi de producţie au 500 de angajaţi, 90 dintre aceştia urmând să îşi piardă locul de muncă”, a mai spus Todor Kostov.

De asemenea, oficialul Holcim a mai adăugat ca vânzările companiei au scăzut cu 30% în primul trimestru pe piaţa din Bulgaria. Pentru întreg anul 2009, vănzările vor avea un declin de 35%.