Heineken România a anunţat că va închide fabrica din Haţeg şi va transfera producţia către celelalte unităţi ale sale din Miercurea Ciuc, Târgu Mureş, Craiova şi Constanţa, pentru a-şi consolida poziţia competitivă pe piaţa autohtonă a berii. Închiderea unităţii din Haţeg va atrage concedierea a 98 de persoane.

Decizie dictată de contextul economic

Transferarea producţiei de la fabrica din Haţeg către celelalte fabrici a fost o decizie luată în contextul economic actual, cu scopul de a optimiza producţia şi de a consolida poziţia companiei Heineken în România, pe termen lung, se arată într-un comunicat al companiei.

„Scopul nostru este să ne desfăşurăm activitatea în România pe termen lung, într-un mod eficient şi responsabil şi să ne consolidăm poziţia competitivă pe piaţă. Suntem aici pentru a rămâne, pentru a investi în continuare în companie şi în mărcile noastre, pentru a oferi bere de o calitate excelentă consumatorilor noştri. Berea Haţegana va fi produsă în continuare, cu mândrie, respectând cu stricteţe reţeta originală”, a declarat Jan Derck van Karnebeek, General Manager Heineken România.

Măsuri pentru protecţia angajaţilor disponibilizaţi

Heineken România a mai anunţat că a luat măsuri pentru a reduce impactul pe care această decizie îl poate avea asupra angajaţilor afectaţi. Pe lângă pachetele de compensaţii financiare semnificative oferite tuturor celor disponibilizaţi, Heineken România va deschide în zonă un Centru de Reorientare Profesională, care are rolul de a le acorda suport profesional şi asistenţă specializată. În plus, compania va oferi angajaţilor afectaţi cursuri prin care vor dobândi cunoştinţele de bază pentru accesarea fondurilor Europene existente.

“Decizia de a transfera producţia de la Haţeg către celelalte fabrici a fost luată după o analiză foarte atentă a tuturor opţiunilor, ţinând cont de interesul întregii companii şi al  tuturor angajaţilor săi. Prioritatea noastră în  acest moment este să avem grijă de angajaţii care vor fi afectaţi de această decizie. Cred că setul complet de măsuri pe care le-am luat pentru a reduce impactul închiderii fabricii reflectă pe deplin acest lucru”, a mai adăugat Jan Derck van Karnebeek.

La fabrica de bere din Haţeg s-a produs în principal berea Haţegana, iar berile Bucegi şi Golden Brau au fost produse ocazional. Aceste beri vor continua să fie produse în cele 4 fabrici ale Heineken România.