Cody Andrew Kretsinger este membru al grupului de hackeri LulzSec. LulzSec a anunţat la sfârşitul lunii iunie prin intermediul Twitter ca acţiunile lor au ajuns la final după 50 de zile de atacuri care au vizat mai multe companii, de la Sony la CIA.

Un alt bărbat neidentificat a fost arestat în San Francisco în aceeaşi zi. Despre acesta se presupune că face parte din grupul Anonymous. Mandate de arestare au mai fost emise şi pe numele altor suspecţi din New Jersey, Minnesota şi Montana, potrivit informaţiilor furnizate de FBI.

În luna iulie, agenţii federali au mai arestat 14 membri ai grupării de hackeri Anonymous, suspectaţi că au participat la atacurile împotriva companiei PayPal. Alţi cinci suspecţi au mai fost arestaţi în Marea Britanie şi Olanda.

În ceea ce îl priveşte pe Cody Andrew Kretsinger,  atunci când agenţii FBI i-au bătut la uşă acesta a încercat să şteargă toate informaţiile de pe hard disk, fără succes însă. El este acuzat de conspiraţie şi fraudă informatică.

Hackerii au atacat mai multe divizii Sony la începutul acestui an, compromiţând conturile a 100 de milioane de clienţi ai PlayStation Network şi Sony Online Entertainment. Atacurile i-au determinat pe japonezi să închidă PlayStation Network pentru 40 de zile. Pagubele înregistrate de compania Sony se ridică la 170 de milioane de de dolari.

SURSA: wired.com