Executivul va aloca finanţări pentru investiţiile autorităţilor locale în funcţie de gradul de finalizare a acestor proiecte, acordând prioritate celor care urmează să fie terminate în cel mai scurt timp, indiferent de culoarea politică a administraţiilor, a spus premierul Emil Boc.

El a prezentat în Senat proiectul de lege privind finanţele publice locale, subliniind că actul normativ asigură o transparentizare a modului de alocare a resurselor financiare, pentru un interval de trei ani, în cazul administraţiilor locale.

Boc a arătat că Guvernul va aloca, potrivit acestei legi, fonduri pentru proiectele de investiţii ale autorităţilor locale doar pe baza unor criterii tehnice şi în funcţie de gradul de finalizare a investiţiilor.

„Obiectivele de infrastructură care se află în fază avansată de finalizare vor primi cu prioritate alocare financiară să fie finalizate şi, după aceea, în ordinea aceasta a priorităţilor, venim cu sumele pe care Guvernul şi le poate permite pentru sprijinirea autorităţilor locale. Guvernul vine şi spune foarte clar: aceşti bani pe care îi avem la dispoziţie îi alocăm pe baza acestor criterii obiective, tehnice, în funcţie de gradul de finalizare a investiţiei şi, atunci, te uiţi în ţară, indiferent de administraţia locală, PSD, PNL, PDL, UDMR, şi acolo se alocă aceste resurse financiare”, a declarat Emil Boc.

El a adăugat că Executivul a adoptat în acest an o singură hotărâre prin care a acordat primăriilor finanţare de la Fondul de Rezervă al Guvernului, acoperind nevoile tuturor administraţiilor, fără a ţine cont de apartenenţa politică.