Greva, care este a 46-a acţiune de protest a controlorilor de trafic aerian din Franţa, din 2009 ar urma să se încheie vineri dimineaţă. Ryanair a lansat o petiţie online la nivelul UE pentru a preveni anularea planurilor de călătorie ale consumatorilor europeni din cauza grevelor sindicatelor controlorilor de trafic aerian (ATC), care afectează traficul aerian în întreaga regiune. Conform Agerpres, și alte companii aeriene, cum ar fi Air France, KLM sau British Airways, sunt afectate de greva controlorilor de trafic aerian din Franţa. 

Sindicatul care a organizat greva reprezintă aproximativ o cincime din totalul controlorilor de trafic din Franţa şi protestează în urma reducerii personalului şi a lipsei investiţiilor în sistemele folosite de angajaţi.  Şeful Ryanair, Michael O'Leary, a avertizat că firma se aşteaptă la pierderi de 20 milioane de euro din cauza acţiunilor de protest şi a efectelor atentatului de la Bruxelles.

Probleme și în România

Sindicatul Liber de Handling Aeronautic, afiliat la Blocul Naţional Sindical, şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare Constanţa organizează vineri, pe Aeroportul Otopeni, o grevă de avertisment, între orele 13,00-15,00, fiind nemulţumiţi de salarii, de programul de lucru, dar şi de dimensionarea personalului şi normarea activităţii în raport cu volumul şi condiţiile de muncă, informează un comunicat al sindicatului. Hotărârea de a declara greva a fost luată cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege, respectiv cu acordul a cel puţin jumătate plus unu din numărul membrilor de sindicat. Pe perioada desfăşurării grevei, participanţii la grevă vor proteja bunurile unităţii, fiecare salariat aflat în greva aflându-se la locul sau de muncă, în cadrul programului de lucru.