Galben sau alb, la un preţ convenabil, pepenele este considerat unul dintre cele mai bune deserturi ale verii, fiind atât gustos, cât şi sănătos. Cu toate astea, trebuie să fim extrem de atenți la modul în care îl consumăm. Astfel, specialiștii avertizează cu privire la gestul pe care trebuie să îl facem de fiecare dată înainte de a tăia un pepene.

Astfel, riscăm boli extrem de grave în cazul în care nu spălăm pepenele înainte de a-l consuma, la fel ca orice alt fruct, chiar dacă nu îi consumăm coaja. Explicaţia ar fi aceea că pepenele crește pe câmp, iar pe coaja sa pot fi multe subtanțe dăunătoare folosite de agricultori pentru protejarea fructelor. Ulterior, pepenii trec prin diferite mâini până a fi puși la vânzare, fapt ce ne obligă să îl spălăm neapărat atunci când îl cumpărăm, scrie voxbiz.ro.

Indiferent dacă îl luam din piața sau supermarket, acesta trebuie spălat foarte bine înainte de a fi consumat. Nu uitaţi că acest lucru trebuie făcut înainte de a-l depozita în frigider pentru a nu tramsfera microbii asupra altor alimente.

Ce boli rişti dacă nu speli pepenele

Specialiştii îi avertizează pe cei care nu spală pepenele că riscă să se îmbolnăvească de boli grave precum E coli, Salmonella şi chiar hepatita A.