Premieră în România

În luna august 2010 operatorul de servicii medicale Gral Medical anunţă lansarea Centrului de Excelenţă în Tratarea Cancerului – OncoFort, centru ce va asigura infrastructura Spitalului Privat.

Centrul reuneşte în premieră radioterapie, chimioterapie şi consult de specialitate internaţional.

Investiţia necesară pentru deschiderea centrului C.E.T.C – OncoFort s-a ridicat la 3.5 milioane de Euro.

”Centrul este construit pe 2 nivele şi va fi situat în cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament din zona P-ţa Alba Iulia din Bucureşti. El va putea oferi tratament pentru minim 50 de pacienţi pe lună şi ne asteptăm în scurt timp de la deschidere să avem liste de aşteptare” afirmă Robert Şerban acţionar Gral Medical

Tehnologie de vârf

Nucleul centrului OncoFort îl reprezintă departamentul de Radioterapie dotat cu aparatură de ultimă generaţie ce are la bază tehnologia IMRT-IGRT (Radioterapie cu ajustarea intensităţii-IMRT, Radioterapia ghidată prin Imagine-IGRT).

Echipamentul reprezintă o premieră deoarece este singurul aparat din România care utilizează această tehnologie. Dacă în Europa de vest un astfel de aparat există la 500 mii populaţie, în România la 21.7 milioane populaţie nu există niciunul.

Accelaratorul liniar produs de Elekta (cel mai mare producător la nivel mondial) este complet digital şi permite efectuarea unui tratament cu o acurateţe şi precizie net superioară tehnologiei anterioare. Radioterapia convenţională oferă doze mari de radiaţie locaţiilor cu tumori, si poate să dăuneze ţesutului sănătos din jur.

Aparatul oferit de OncoFort aduce ca şi noutate standarde în domeniul oncologic.

Imagistica medicală este oferită în timp real, precizia este asigurată cu ajutorul lamelor autoajustabile în funcţie de forma tumorii şi totodată aparatul oferă un control sporit al intensităţii radiaţiei specific planului de tratament.

Combinarea radioterapiei IMRT şi IGRT optimizează efectele radioterapiei ţintind tumoarea mai exact şi evitând gravitatea efectelor secundare cauzate prin dăunarea ţesutului sănătos înconjurător.

Sistemul de terapie prin radiaţii este recunoscut ca cel mai recent tratament de acest fel oferit oriunde în lume.

Aparatul oferă tratament pentru o gamă variată de tipuri de cancer situat la nivelul întregului organism (plămâni, ficat, prostată, gât, metastaze osoase, colon, sân, coloană, cap…etc).

În fazele mai avansate specialiştii oncologi recomandă terapiile combinate pentru tratamentul cancerului, motiv pentru care OncoFort va deschide şi departamentul de Chimioterapie, dotat cu rezerve ce vor oferi un confort sporit pentru pacienţi. Acestia vor fi monitorizaţi de cadrele medicale specializate pe durata întregului tratament.

Echipă medicală de excelenţă

Echipa medicală a centrului reuneşte, din ţară şi străinătate, specialişti din mai multe domenii: oncologie medicală, chimioterapie, radioterapie, imagistică medicală, fizică de radioterapie etc.

Gral Medical a reuşit sa aducă în România 2 specialişti cu renume internaţional în oncologia medicală: Profesor Dr. Christoph Zielinski, coordonatorul Clinicii Oncologice şi Experimentală a Spitalului Universitar din Viena şi Profesor Dr. Thomas Brodowicz, medic oncolog în cadrul aceluiaşi centru.

Cei 2 medici iluştri vor oferi consultaţii de specialitate în cadrul Clinicii de Diagnostic Gral începând cu data de 01 iunie 2010 astfel: Profesor Dr. Thomas Brodowicz oferă consultaţii în zilele – 1 iunie 2010 şi 15 iunie 2010 între orele 11.00 şi 18.30 şi Profesor Dr. Christoph Zielinski în ziua de 26 iunie 2010 intre orele 8.00- 16.00

”Am dorit sa oferim românilor posibilitatea de a fi consultaţi în ţară de cei mai buni specialişti din Europa, scutind astfel pacienţii de costuri cu transportul şi cazarea cu greu suportabile pentru aceştia. Costul plătit în centrul nostru va fi la nivelul preţurilor din străinătate însă ele se vor face în România.” afirma Robert Şerban acţionar Gral Medical

Medicii vor oferi consultaţii pentru “first opinion” şi “second opinion” în vederea unui diagnostic corect al cancerului şi pentru oferirea unui plan de tratament adecvat.

Detalii şi programări veţi obţine apelând numerele de telefon: 021 323 00 00 (02), mobil: 0724.242.259 sau online pe site-ul www.gralmedical.ro

Creştere susţinută în 2010

Gral Medical a reuşit în primele 4 luni din anul 2010 sa aibă o creştere a cifrei de afaceri cu 40% faţă de perioada similară a anului 2009, ajungând la o cifră de afaceri de aproape 17 milioane lei.

Acest lucru a fost posibil datorită ritmului susţinut de dezvoltare a centrelor cu specific de spitalizare de zi din 2009 (dializă si litotriţie), dar şi printr-o eficientizare a laboratoarelor din capitală.

Centrul de Excelenţă în Tratarea Cancerului – OncoFort este cel de-al treilea proiect din cadrul spitalizării de zi, care se ridică în complexul Centrului de Diagnostic si Tratament din capitală şi impreună cu Clinica de Diagnostic Gral vor asigura infrastructura Spitalului din aceeaşi locaţie.

Pentru anul 2010 Gral Medical şi-a propus o creştere cu 50% a cifrei de afaceri, creştere susţinută pe de o parte de centrele existente, printr-o diversificare a serviciilor oferite, iar pe de altă parte, prin aportul adus de proiectele noi.

GRAL MEDICAL este o firmă privată cu capital integral românesc din topul celor mai mari companii din domeniul serviciilor medicale.

Cu o experienţă de peste 9 ani, Gral Medical a reuşit să ofere servicii medicale de calitate prin reţeaua naţională de centre de diagnostic şi tratament.

Compania a reuşit să contruiască o reţea de 17 centre medicale, dintre care 10 laboratoare, 4 clinici, 1 centru de Imagistică Medicală şi 2 centre de Radiologie dentară în Bucureşti şi judeţele Prahova, Dolj, Sibiu şi Argeş, unde lucrează peste 450 de medici şi asistente.

Compania este de asemenea un important furnizor de servicii medicale pentru asigurările sociale de sănătate.

Te-ar putea interesa și: