Nu va mai dura foarte mult până când Time Warner Inc. va vinde divizia de reviste, este predicţia unui director al uneia dintre firmele care deţin cele mai multe acţiuni.

Gordon Crawford, managing director al Capital Group, susţine că Time Warner va vinde în cele din urmă divizia Time Inc., care înseamnă titluri precum Time, Fortune, People şi Sports Illustrated.

„Vor vinde divizia de publicaţii tipărite, vor transforma AOL într-o nouă companie şi compania va reprezenta doar Warner Brothers, HBO şi Turner Networks”, a declarat recent Crawford. Acesta a declarat că, de acum încolo, compania va face achiziţii, dar probabil că se vor concentra pe divertisment, în acord cu afacerile care le rămân.

Compania media a raportat la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al acestui an venituri de 1,18 miliarde de dolari, cu 2% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile segmentului de publishing au coborât dramatic, de la 218 milioane de dolari în prima parte a anului trecut, la 102 milioane de dolari, anul acesta, cu 53% mai puţin.

SURSA: marketwatch.com