Lansarea poate fi urmărită online, pe site-ul Agenţiei Spaţiale Europene.
Zborul rachetei Vega era iniţial prevăzut pentru data de 9 februarie, dar a fost amânat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Racheta va lansa pe orbită nouă sateliţi, printre care şi Goliat, primul proiect spaţial românesc finanţat din fonduri exclusiv româneşti.

Goliat este un satelit în formă de cub cu latura de 100 de milimetri, o greutate de 1.062 de grame şi o putere de 2 wati, conceput şi dezvoltat de ROSA, în colaborare cu Institutul de Stiinte Spaţiale, între 2005 si 2007. Costurile proiectului s-au ridicat la 1,5 milioane de lei, plus 100.000 de euro pentru lansare, obţinuţi din fondurile ESA, care reprezintă tot contribuţia anuală a României la această organizaţie, bani care sunt complet rambursabili.  
Misiunea GOLIAT are un caracter educaţional şi experimental, iar durata de viață a satelitului, de la lansare, este de șase luni. Experţii se aşteaptă ca revenirea sa în atmosferă să dureze circa 1,3 ani.

Odată cu această misiune, s-a dezvoltat considerabil infrastructura de sol a platfomei Măgurele (Ilfov) şi Marisel (Cluj), care cuprinde centrele de comunicaţii, echipamente de emisie-recepţie radio, antene şi sisteme de orientare automata care vor fi utilizate în etapele de operare a satelitului.
Urmăriţi mai jos un filmuleţ explicativ realizat de spacealliance.ro:
 <iframe src="https://www.youtube.com/embed/jQDwTwSM-n0" allowfullscreen="" width="420" frameborder="0" height="315"></iframe>

Citeşte şi: Cercetătorii români lansează primul satelit în spaţiu