Ecaterina Andronescu a venit deja cu mai multe propuneri de schimbare a legilor educației, care au stârnit deja mai multe reacții controversate. La un moment dat, aceasta chiar a făcut o gafă de față cu mai mulți tineri, când a spus că “România este cea mai bine integrată țară din UE” DATORITĂ “celor aproape 5 milioane de români ce au plecat”.

„Dezamăgit de un ministru, dar mândru de români! În cadrul unui eveniment de excepție, am avut ocazia să ascult un discurs al doamnei Ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Am fost stupefiat când dansa a spus cât este de bucuroasă deoarece “România este cea mai bine integrată țară din UE” DATORITĂ “celor aproape 5 milioane de români ce au plecat”, pentru a ne face cunoscuți și mândri. Eu sunt mândru de un singur lucru! Sunt mândru că peste 10 minute s-a aflat pe scenă domnul Florin Jianu, care fără nici o reținere i-a dat replică: “Dna. Ministru, faptul că au plecat 5 milioane de români, este O TRAGEDIE, nu o bucurie!” Și cel mai mândru sunt că după aceste cuvinte, 600 de români am aplaudat frenetic!”, a scris Cornel Amariei, un tânăr inventator, pe facebook.

Acum Ecaterina Andronescu pare că vrea să recupereze terernul pierdut și invită un tânăr cu mare potențial să se angajeze la minister. Cristian Dascălu este un vlogger de 25 de ani, care a lucrat la Google și Facebook, dar care a ales să se întoarcă acasă.

„Nu vreţi să lucraţi, măcar part-time, şi pentru Ministerul Educaţiei? Îmi place foarte mult cum gândiţi”, i-a spus râzând Ecaterina Andronescu, după ce tânărul a spus la Digi24 că schimbările în piaţa de muncă se petrec mult mai rapid decât, poate, va fi în stare sistemul educaţional să ţină pasul.

„Ca o soluţie pot să văd, îmi pot imagina o şcoală sau poate o universitate care să informeze elevii, să le spună că educaţia este responsabilitatea fiecăruia în parte şi ceea ce se predă la şcoală şi facultate e o informaţie bună, utilă, dar nu e suficientă neapărat şi atunci mi s-ar părea o măsură extraordinară dacă s-ar putea preda sau înştiinţa, aduce la cunoştinţa elevului că uite, faci şcoala asta, o să te ajute, dar e şi responsabilitatea ta să înveţi mai departe, ai acces la informaţie în ziua de azi, există internet. În acelaşi timp, consider că se poate veni şi din exterior cu ajutor şi aici mă refer poate la medii pe care elevii şi studenţii le frecventează, precum platformele sociale, precum YouTube – şi eu în direcţia aceasta chiar încerc să mă implic pe cât posibil, să vin cu experienţele pe care eu le am şi să împărtăşesc mai departe cu comunitatea. Chiar am avut nişte reacţii foarte, foarte plăcute din partea oamenilor care m-au urmărit şi care poate au găsit nişte informaţii legate de informatică, să zicem, pe care nu au avut ocazia să le afle la şcoală”, a declarat Dascălu.