Germania nu poate evita un nou lockdown. Singura modalitate prin care se poate opri creșterea numărului cazurilor

Directorul Institutului Koch, Lothar Wieler, a precizat că Germania are nevoie de o carantină națională între două și patru săptămâni pentru a putea controla cel de-al treilea val al coronavirusului. Potrivit lui, mobilitatea trebuie redusă pentru ca noile infectări să poată fi oprite.

„În fiecare zi în care nu acționăm, pierdem vieți”, a spus el vineri, într-o conferință de presă.

Amintim că, în Germania, media la 7 zile a numărului de infectări este de 110 la suta de mii de locuitori.

Cancelarul Germaniei susține apelurile pentru lockdown

Angela Merkel susține apelurile pentru un lockdown pe termen scurt în Germania, cu scopul de a reduce răspândirea coronavirusului. Ulrike Demmer, purtătorul de cuvânt adjunct al Guvernului de la Berlin, precizează că Angela Merkel analizează posibilitatea de a implementa măsuri federale, având în vedere că unele landuri au avut restricții de Paște, în timp ce altele nu.

Germania, lovită în plin de cel de-al treilea val

Germania se confruntă cu al treilea val al pandemiei, iar liderii unor landuri au cerut un lockdown scurt mai dur, în paralel cu campania de vaccinare împotriva COVID-19.

“Orice apel pentru un lockdown scurt, uniform, este corect”, a explicat purtătoarea de cuvânt Ulrike Demmer. Aceasta a adăugat că în prezent Germania se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienţi la terapie intensivă.

“Avem nevoie de o rată de incidenţă stabilă la sub 100”, a mai transmis aceasta, făcând referire la numărul de cazuri pe o perioadă de şapte zile şi la 100.000 de locuitori.

Sursă foto: pixabay