William Wrigley Jr. s-a născut în Philadelphia, pe 30 septembrie 1861, la începutul Războiului Civil american, ca fiu al lui William și Mary A. Ladley.

Tatăl său era fondatorul și președintele Wrigley Manufacturing Company. Cel mai important produs al companiei era Săpunul de Spălat Wrigley.

În 1891, când William Wrigley Jr. a împlinit 30 de ani, s-a mutat la Chicago cu soția sa, Ada, și cu fetița lor, Dorothy, unde a deschis o filială a companiei tatălui, cotinuând să vândă săpun și oferind ca bonus praf de copt.

Și-a dar repede seama că praful de copt era foarte apreciat, iar clienții săi păreau mai interesați de acesta decât de săpunuri. Atunci, a decis să treacă la fabricarea pe scară mare a prafului de copt. Acesta a devenit principalul produs al companiei Wrigley, iar patronul, fidel strategiei sale de marketing, a oferit un nou bonus clienților: gumă de mestecat.

Așa cum popularitatea prafului de copt a depășit-o pe cea a săpunului, la fel cea a gumei de mestecat a depășit-o în scurt timp pe cea a prafului de copt.

Drept urmare, Wrigley a renunțat curând la fabricarea prafului de copt și s-a lansat cu toată energia în industria gumei de mestecat: în 1892, el ieșea pe piață cu două sortimente noi – Juicy Fruit și Wrigley’s Spearmint.

Cum afacerea cu gumă de mestecat s-a dovedit foarte profitabilă spre sfârșitul anilor 1880, William Wrigley Jr. cheltuia sume fabuloase pe publicitate.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric