Așadar, după ce a devenit acţionar majoritar în Congaz, în iulie 2014, GDF SUEZ Energy România îşi măreşte participaţia deţinută în companie prin achiziţia unei participaţii de 13,95% deţinute de cel mai mare acţionar minoritar. În urma acestei achiziţii, GDF SUEZ Energy România îşi consolidează poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale al pieţei reglementate de gaze naturale din România. Grupul deserveşte în prezent un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi şi operează o reţea de 18.500 km în 18 judeţe din partea de sud a ţării şi în municipiul Bucureşti.

Congaz este o societate înfiinţată în 1999 cu scopul de a dezvolta reţeaua de distribuţie din orasul Constanţa precum şi din alte localităţi din judeţ. Compania operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de aproximativ 850 km, are un portofoliu de 57.000 de clienţi în paisprezece localităţi din judeţul Constanţa.

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. Compania deserveşte peste 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km în 18 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi are aproximativ 3.800 de angajaţi.