Şefa Departamentului de strategie al Transgaz, Elisabeta Ghidiu, a declarat că lucrările ar trebui să se încheie la 1 octombrie.

Pe lângă acest proiect de transport, Transgaz vizează și gazoductul care leagă sursele de gaze de la Marea Neagră de BRUA, conexiunea cu Republica Moldova, dar și extinderea rețelei de gaze în toate localitățile ţării care doresc să fie racordate.

„România este al patrulea producător de gaze din UE, dar are doar 35% din locuințe conectate la gaze. Se dorește ca în următorii patru ani să dublăm acest procent cam la 70%. Se discută cu fiecare din consiliile județene pentru a vedea exact aceste strategii cum se pliază la realitatea din teren și care sunt nevoile reale ale locuitorilor pentru a conecta toate localitățile la rețeaua de gaze naturale”, a transmis Elisabeta Ghidiu.

Schimbare importantă la Transgaz

Transgaz, companie strategică şi operator de sistem pentru transportul gazelor naturale, a devenit membru asociat în Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

„Un nou membru valoros, al 20-lea, întăreşte comunitatea ARIR. Alături de cele mai mari companii din economie, Transgaz este printre cele mai tranzacţionate 10 companii listate la bursă, un reper puternic în sectorul energetic şi cel al pieţei de capital.

Prin proiectele noastre, indicatorul Vektor şi forumul anual ARIR, ne dedicăm activitatea companiilor interesate de aplicarea celor mai bune standarde de guvernanţă corporativă şi economică, performanţă în comunicarea cu investitorii, transparenţă şi responsabilitate”, a declarat Daniela Şerban, preşedinte şi co-fondator ARIR.