Magazinul, situat în zona Unirii (Str. Sf. Vineri nr.25) este primul pe care CD Media, compania care deţine Best Distribution, îl deschide în Europa de Sud-Est.

“Acest concept store va găzdui diferite lansări de jocuri, va fi un loc unde gamerii pot veni să socializeze şi să testeze jocuri pe platorme la care nu au acces şi tot aici se vor găsi cele mai noi titluri lansate”, potrivit lui Jamas Spiros, fondator CD Media. “Am numit acest loc concept store deoarece nu este un magazin tradiţional, ci este un loc unde oamenii pot veni şi pot face lucrurile pe care le-am enumerat mai sus” a adăugat Spiros.

Cumpărarea de jocuri video din GameShop.ro Concept Store se face exclusiv prin intermediul site-ului dedicat GameShop.ro, concept store-ul fiind doar un spaţiu de experienţă gaming şi nu magazin de vânzări de jocuri sau accesorii.

“Dacă cineva va dori să îşi cumpere un joc din concept store nu va putea face acest lucru decât dacă este membru în Gameshop.ro. Scopul magazinului este să creăm o relaţie apropiată cu gamerul, vrem sa avem o comunitate a noastră, a declarat Andreea Allardin, director general Best Distribution.

Investiţia în magazin se ridică la 50.000 de euro, va avea doi angajaţi, iar acest concept va fi exportat şi în alte ţări unde CD Media  este prezentă.

“Am ales să deschidem acest prim concept store în România deoarece în ultima perioadă am observat o creştere în această ţară şi pentru că România are o populaţie mare”, a declarat Spiros .

“Vânzările de jocuri video au scăzut cu 10% în primul trimestru al acestui an, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut”, potrivit lui Allardin.

“De cinci luni nu a mai existat nicio lansare majoră, în primele şase luni ale acestui an mergem pe titlurile deja lansate. În ultimul trimestru va fi lansat jocul Diablo III. Nu putem să spunem ziua sau luna pentru că nici noi nu ştim”, a încheiat Allardin.