Proprietatea cu 12 camere din 1932 are un preț de pornire de 35.000 de euro și este estimată la 50.000 – 75.000 de euro. Conacul are o suprafață construit de 368 mp și este amplasat pe un teren de 1.109 mp.

Marile moșii boierești ale sec. XVIII-XIX din Bărăgan, în special cele din nord-estul Bucureștiului, Buzău-Slobozia-Brăila, aveau să stea la baza unor importante proprietăți fie agricole, viticole sau de vacanță, atât pentru nobilimea sec. XIX și XX, cât și pentru o seamă de industriași sau oameni de afaceri ai perioadei de modernizare a României.

Reviga, aflată între Slobozia și Buzău, a devenit în timp locul unor astfel de antreprize, familia Cioceanu – cu activități în domeniul morăritului – legându-și existența de localitate prin conacul ridicat aici între 1930 și 1932.

Construită într-un stil neoromânesc târziu, epurat de efecte decorative și definit de utilitatea construcției, reședința este ridicată pe două niveluri, prezentând și o pivniță cu acces din interiorul casei, din zona de dependințe. Structura respectă însă tipologia stilului neoromânesc în special prin prezența impunătoare a turnului scării centrale, care este deasemenea mansardat.