Revenită la cârma Educației, aceasta a reușit să șocheze audiența cu un discurs halucinant despre românii care au părăsit țara. Prezent și el în sală, Cornel Amariei, unul dintre tinerii de geniu ai României, a crezut că nu aude bine când Ecaterina Andronescu a început să vorbească despre cei care au ales să-și trăiască viața în alte destinații.

„Dezamăgit de un ministru, dar mândru de români! În cadrul unui eveniment de excepție, am avut ocazia să ascult un discurs al doamnei Ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Am fost stupefiat când dansa a spus cât este de bucuroasă deoarece “România este cea mai bine integrată țară din UE” DATORITĂ “celor aproape 5 milioane de români ce au plecat”, pentru a ne face cunoscuți și mândri. Eu sunt mândru de un singur lucru! Sunt mândru că peste 10 minute s-a aflat pe scenă domnul Florin Jianu, care fără nici o reținere i-a dat replică: “Dna. Ministru, faptul că au plecat 5 milioane de români, este O TRAGEDIE, nu o bucurie!” Și cel mai mândru sunt că după aceste cuvinte, 600 de români am aplaudat frenetic!”, a scris tănărul pe facebook.

Cine este Cornel Amariei

La 3 ani învăţa să citească, iar la 14 primea deja medalii internaţionale pentru inovaţii tehnice. Iar în anul 2018, la 25, tânărul a reuşit să scrie istorie pentru România. Pentru prima dată în istoria topului Outstanding Young Persons of the World, un român a câștigat acest titlu. În forma lui precedentă, a fost obtinut de oameni precum John F Kennedy şi Elvis Presley.

„Este o mare onoare să fii unul dintre cei 10 cei mai “outstanding” oameni sub 40 ani. Pentru mine şi pentru echipele din jurul meu, înseamna o provocare. O provocare să continuăm munca, pentru că este necesara. Ne aminteştem că ceea ce facem, zi şi noapte, contează. Le mulţumesc celor de la JCI – Junior Chambers International pentru nominalizare şi pentru miile de membrii ce m-au luat în considerare”, a declarat Cornel Amariei pentru Capital.

Visul lui este să schimbe lumea în bine şi de aceea îşi dedică enorm de mult timp cercetărilor sale: „În România şi Germania lucrez în două mari direcţii: 1. Asistenţa handicapurilor umane – unul este proiectul Lumen care trece prin cea mai frumoasă etapă acum, când ne apropriem din nou de o rundă mare de testare, în primul semestru din 2019; alte proiecte în această direcţie includ sisteme pentru handicap locomotor, inspirate din situaţia părinţilor mei, ambii suferind de asta. 2. Cealaltă direcţie este mobilitatea viitorului – de la condus autonom la senzoristică, conectivitate, etc. pentru vehiculele viitorului”.