Primarul Gabriela Firea lansează atacuri la adresa principalului rival, Nicușor Dan, pe care-l acuză de „înțelegeri ascunse”, „rușinoase”, pentru care bucureștenii vor avea de plătit pentru consultări în spitalele din Capitală, dacă acesta va ajunge primar. Aceasta a declarat la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că nu vrea să fie datoare nimănui, decât cetățenilor și de aceea nu acceptă astfel de „trocuri”.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a vorbit și despre candidatura fostului președinte Traian Băsescu, pentru Primăria Capitalei. Despre acesta, actualul primar general a spus „de ce nu”, dacă are șanse, să se înscrie în luptă.

„Am văzut că toată lumea se înscrie în această cursă! Dacă domnul Băsescu consideră că are șanse, de ce nu?! Am văzut că toată lumea se bate să facă alianțe, trocuri, înțelegeri.

Un candidat se laudă că este sprijinit de 4-5 partide. Eu nu sunt atât de bogată ca el. Eu nu fac niciun troc, nici înțelegeri ascunse, nu vreau să fiu datoare nimănui, ci doar cetățenilor. Aceste înțelegeri sunt rușinoase. Trocul făcut de Nicușor Dan ca să se plătească la spitalele Capitalei nu este bun.”, consideră Gabriela Firea.