Gabriela Firea, primarul-general al Capitalei, a vorbit luni despre eventuala sa implicare în viitoarea echipă de conducere a PSD. Ea a fost întrebată dacă va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD, după modificările statutare.

Firea a explicat că, din cauza volumului uriaş de muncă de la Primăria Capitalei, “puteți să înțelegeți reținerea mea de a lupta și de a-mi consuma energia pentru posturi politice foarte importante”. Cu toate acestea, primarul-general spune că îşi doreşte să fie parte a unei echipe care va reclădi şi moderniza atât PSD, cât şi clasa politică din România.

“Văzând și dvs câtă treabă este la Primăria Capitalei, probleme cu locuințele sociale, probleme cu locuințele pentru medici, foarte multe investiții necesare în spitale, poduri, pasaje (…) puteți să înțelegeți reținerea mea de a lupta și de a-mi consuma energia pentru posturi politice foarte importante. Asta nu înseamnă că nu-mi doresc să fiu și eu parte a unei echipe care își dorește să reclădească și din punct de vedere politic și să modernizeze politicul”, a declarat, luni, Gabriela Firea.

Care va fi echipa de conducere a PSD

Astfel, echipa cu cele mai mari şanse să preia conducerea partidului după congresul din februarie, potrivit stiripesurse.ro, ar fi:

Președinte PSD: Marcel Ciolacu

Secretar general PSD: Paul Stănescu

Prim-vicepreședinți PSD:

  • Claudiu Manda (europarlamentar, lider PSD Dolj)
  • Dragoş Benea (europarlamentar, lider PSD Bacău)
  • Gabriela Firea (Primarul Capitalei, lider PSD Bucureşti)
  • Radu Moldovan (preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud)

Președinte Consiliului Național: Ionuț Vulpescu / Sorin Grindeanu / Vasile Dîncu