Totodată, părinții și copiii pot afla care sunt caracteristicile necesare pentru a practica hocheiul de performanță și care este modalitatea de a accesa cursurile gratuite pe care Fundația Țiriac le pune la dispoziție pe întreaga durată a anului la patinoarul acoperit din zona București – Otopeni.

În fiecare zi de vineri, antrenorii Fundației Țiriac vor dedica două ore pentru a răspunde online, în direct, întrebărilor adresate de public în cadrul unor sesiuni private gratuite.

În acest sens, persoanele interesate să afle cum influențează dezvoltarea fizică și mentală a copiilor practicarea hocheiului indiferent de nivelul de performanță, care sunt beneficiile pe termen lung , care este procedura de înscriere la cursurile pe gheață gratuite derulate de către Fundația Țiriac sau pur și simplu să își lămurească eventuale neclarități privind acest sport, pot rezerva începând cu data de 19 martie 2021 sesiuni private de consiliere cu antrenorii Cristian Baicea și Kevin Dominey.

Sesiunile de consiliere se rezervă în mod gratuit prin intermediul paginii Facebook a Patinoarului și se vor desfășura online, vinerea, la orele: 12:30, 13:30, 16:30 si 17:30.

Scopul noului programul este de a le oferi părinților informații relevante despre hocheiul pe gheață, astfel încât aceștia să poată lua o decizie informată și corect documentată privind încadrarea copilului în acest tip de sport.

Pandemia a limitat activitățile sportive ale copiilor

Efortul survine ca răspuns al Fundației Țiriac la efectele pandemiei COVID-19, care a limitat simțitor accesul copiilor la activitățile sportive și include componenta de consiliere online pentru a facilita accesul rapid și în siguranță al publicului interesat de o dezvoltare armonioasă încă de la cele mai mici vârste.

Sesiunile informative vor fi susținute individual prin intermediul aplicațiilor Microsoft Teams, Google Meet și Facebook Messenger, la alegerea solicitanților. Sfaturile și informațiile puse la dispoziție publicului vor fi livrate de către personalul Fundației Țiriac, antrenori cu o vastă experiență în hochei, formată atât în țară, cât și în străinătate.

Fundația Țiriac, împreună cu sponsorii, Dedeman, Skoda, Allianz-Tiriac, Banca Transilvania și Simona Halep, susține programe de pregătire în hochei pentru copii și activitatea mai multor echipe de hochei juniori. Antrenamentele se desfășoară gratuit, de luni pana vineri, în cadrul Patinoarului situat în Otopeni, pe strada Drumul Gării Odăi, numărul 7. Fundația asigură de asemenea în mod gratuit echipamentul și logistica necesară desfășurării activității sportive în condiții de siguranță și confort pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani.

Patinoarul pe care Fundația Țiriac derulează cursurile gratuite este singurul patinoar din zona București-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaționale și în acord cu indicațiile Federației Internaționale de Hochei. Principalul său scop este încurajarea practicării sportului în rândul copiilor, tinerilor și sprijinirea echipelor sportive în atingerea celor mai înalte performanțe.