La un preţ de cost de un milion de dolari, Pullman va începe să fie comercializat în 2015, potrivit unei persoane din interiorul companiei. Cu o lungime de 6,4 metri noul Pullman va fi cu 40 de centimetri mai lung decât versiunea alungită a modelului Rolls-Royce Phantom, care costă 474.900 de dolari, devenind de asemenea şi cel mai mare autoturism produs vreodată în serie.

Cu noul S-Class, 'Mercedes vrea să arate că este sinonim în continuare cu elita, luxul şi opulenţa. Există o valoare simbolică pentru acest gen de maşină', a declarat analistul IHS, Tim Urquhart. Vechiul 600 Pullman a fost utilizat de personalităţi precum John Lennon, Coco Chanel şi mai mulţi dictatori din întreaga lume.

Directorul general Dieter Zetsche mizează pe S-Class pentru îndeplinirea obiectivului său strategic de a devansa BMW şi Audi până la finele deceniului. Pentru a-şi atinge acest obiectiv Daimler AG vrea să extindă numărul de modele Mercedes la şase, dublu faţă de numărul de variante din trecut. Planul include şi un coupe sportiv care va intra pe piaţă în toamna acestui an.

'Ambiţia noastră este să construim cea mai bună maşină din lume', a declarat Zetsche, cel care a revizuit mai multe versiuni de design şi a testat personal maşina în Germania, Africa de Sud, Suedia şi SUA pentru a găsi echilibrul perfect între confort şi manevrabilitate.

De asemenea, Mercedes intenţionează ca, în luna noiembrie a acestui an, să prezinte o versiune extra-lungă a modelului S-Class la saloanele auto din Los Angeles şi Guangzhou (China). Maşina va reînvia numele Maybach, un brand la care Daimler a renunţat în 2012.

Potrivit IHS Automotive, livrările de S-Class ar urma să crească cu 63% în acest an până la 98.600 de vehicule, depăşind vânzările combinate de 88.100 de unităţi ale modelelor BMW seria 7 şi Audi A8. AGERPRES