F12 Berlinetta deţine un motor de 12 cilindri şi se spune că echipa de creatori ai modelului, formată din inginerii de la fabrica Maranello, ‘a negociat direct cu Marele Creator al legilor fizicii’, scrie Agerpres.

Noul bolid Ferrari, cel mai rapid model de stradă al constructorului auto italian din toate timpurile, cu 740 CP şi 690 Nm, atinge o viteză maximă de 340 km/h şi ajunge la 100 km/h în numai 3,1 secunde. De asemenea, în 8,5 secunde maşina atinge 200 km/h, iar frânarea de la această viteză până la zero se face în cel mult 131 de metri. Potrivit fişei tehnice, Ferrari F12 Berlinetta are cea mai ageră direcţie dintre toate modelele gamei, iar frânele carbo-ceramice sunt de ultimă generaţie.

Totodată, F12 Berlinetta beneficiază de tehnologia şi cunoştinţele Michelin, fiind echipată cu anvelopele Pilot Super Sport ale producătorului francez.

La evenimentul de lansare al noului model Ferrari de la Bucureşti a fost prezent, în calitate de invitat special, cunoscutul pilot italian, Giancarlo Fisichella, care, în cei 12 ani de performanţă în Formula 1, a pilotat pentru şase echipe. Fisichella a câştigat, în 2012, pentru al doilea an consecutiv, titlul de Campion Mondial al FIA World Endurance Championship, la volanul unui automobil 458 GT2.

Forza Rossa este un grup românesc, lider pe piaţa automobilelor sport şi de lux din regiune şi reprezentantul oficial şi exclusiv al mărcilor Ferrari şi Lotus pe plan local. Grupul deţine şi un magazin Ferrari Store, situat pe Calea Victoriei, nr. 1-5, unul dintre cele mai mari magazine oficiale ale mărcii Ferrari în Europa, cu o bogată paletă de accesorii, îmbrăcăminte şi obiecte din colecţiile oficiale Ferrari Lifestyle sau Fan.

Conform datelor oficiale ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/, în prezent, pe şoselele din România circulă 152 de modele Ferrari, cel mai popular dintre acestea fiind F430. Pe locurile următoare se află Ferrari California, Ferrari 458 şi Ferrari 612.

Sursa: Agerpres